€ 5

'Het puntje op de i' lezing met Geertrui Storms

Venster Acties en details

€ 5

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Letterkabinet

Dok Noord Blok 4D

Bus 001

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Het puntje op de i – over het verleggen van je grenzen

Over dit evenement

Inspirerende lezing met gastspreker Geertrui Storms

Lettering en kalligrafie zijn de laatste jaren (opnieuw) erg populair geworden. Op sociale media is er een interessante lettering community ontstaan waarin iedereen – van amateur tot professioneel ontwerper – zijn eigen ding doet. Maar hoe val je op in zo’n uitgebreide community?

Met die vraag in het achterhoofd, trok Geertrui Storms – lettering artieste en grafisch vormgeefster – twee jaar geleden naar Melbourne voor een cursus letterontwerp. Het doel? De grenzen van haar werk opzoeken en deze verleggen. Het werd een ontdekkingstocht doorheen nieuwe technieken, schrijfstijlen en lettervormen.

Tijdens deze lezing wordt besproken wat de impact is van letterontwerp op lettering werk én omgekeerd. Want hoewel Geertrui er niet naar streeft letterontwerper te worden, blijft het maken van zowel sierlijke als eigenzinnige lettervormen haar grootste gedrevenheid.

Het Letterkabinet voorziet ruimte voor vragen en een knabbel en drankje achteraf.​​​​​​​(afhankelijk van wat de Coronamaatregelen voorschrijven op het moment)

Deze lezing kan je ook van thuis uit meevolgen of achteraf bekijken via de online versie van het evenement.


		Afbeelding van 'Het puntje op de i' lezing met Geertrui Storms

		Afbeelding van 'Het puntje op de i' lezing met Geertrui Storms
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Letterkabinet

Dok Noord Blok 4D

Bus 001

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Letterkabinet

Organisator van 'Het puntje op de i' lezing met Geertrui Storms

Het Letterkabinet is een creatieve ontmoetingsplaats aan Dok Noord in Gent. Een plek waar verleden, heden en toekomst elkaar triggeren. Je krijgt er alle ruimte om ambachtelijke technieken te ontdekken, voelen en beleven.

In ons open atelier kan je je eigen ontwerpen drukken, je kan bij ons ook een workshop volgen, een originele teambuilding houden of zelfs een vergaderruimte reserveren.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen