I.M. Cees IJspelder Toernooi : DUNO - VELO

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Haagse Sportvereniging DUNO

9 Monseigneur Nolenslaan

2555 XX Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
I.M. Cees IJspelder Toernooi 2020 : DUNO - VELO

Over dit evenement

Het I.M. Cees IJspelder toernooi is een toernooi, vernoemd naar DUNO-icoon Cees IJspelder senior. Cees is helaas op 24 december in 2013 op 79 jarige leeftijd plots komen te overlijden. De organisatie van het toernooi ligt in handen van DUNO-ers Hans Lamens en Jan Ponsen.

In Cees IJspelder sr. had DUNO een grootse voetballer. Van Holland Sport naar DUNO, de stap die deze DUNO-held maakte, betekende voor DUNO (za) iets na halverwege de vorige eeuw een enorme impuls. Dat Cees zelf kon voetballen, dat werd al snel duidelijk. Als 12-jarige begonnen bij SVV Scheveningen stoomde hij al snel door naar het eerste elftal van die club. In 1956 maakte hij de overstap naar het profvoetbal, bij Holland Sport. In 1958 promoveerde hij met Holland Sport naar de eredivisie. De erelijst van Cees IJspelder is enorm.

In Cees verloor DUNO destijds bovenal een aimabel mens, iemand die absoluut het beste voor had met de club en dat altijd op zijn eigen, bescheiden manier liet weten. Cees had nooit een grote mond, niet als voetballer, niet als trainer en niet als mens. Als DUNO'er was het fijn om met hem te spreken. Je kon van alles bij hem kwijt en hoefde nooit bang te zijn voor een reprimande. Cees was de goedheid zelve. Als trainer deed hij het al niet anders. Wanneer je niet de gave had om profvoetballer te worden, of in DUNO 1 te spelen, dan maakte dat voor Cees niet uit. Als jeugdtrainer leerde hij je met alle geduld de ingewikkeldste passeerbewegingen. En zei, ook als je wist dat je nimmer ook maar enigszins in de buurt kon komen van de meester zelf, dat je het toch erg goed deed. Cees gaf je zelfvertrouwen. Hij had, bovenal, veel verstand van voetbal. Hij zag dingen die anderen niet zagen - ook niet anderen die alle trainersopleidingen (anders dan Cees) formeel wel hadden doorlopen. Cees kreeg zijn trainerslicentie op basis van zijn voetbalverleden.

Het I.M. Cees IJspelder toernooi is een eerbetoon aan Cees IJspelder. De eerste editie van het toernooi vond plaats in 2018, waar clubs zoals : SV Die Haghe, DHC, SVC'08, SV Houtwijk, VUC en DUNO aan deelnamen. VUC werd de winnaar van de eerste editie van het I.M. Cees IJspelder toernooi.

In de tweede editie van het toernooi in 2019 deden de volgende eerste elftallen uit de regio mee ; DUNO , SV Nootdorp , RKSV Vredenburch, VUC, GDA, ODB, SV Die Haghe en DHC. SV Die Haghe won de tweede editie van het I.M. Cees IJspelder toernooi.

In de derde editie van het toernooi in 2020 heeft de organisatie van het toernooi grote clubs voor het toernooi weten te strikken. Aan het toernooi van 2020 doen de volgende eerste elftallen uit de regio mee : SV Die Haghe, DUNO, Quick , RKAVV , SVV Scheveningen ,SV Nootdorp , VELO en TAC'90.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Haagse Sportvereniging DUNO

9 Monseigneur Nolenslaan

2555 XX Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen