Inloopbijeenkomst Inrichtingsplan Siciliëboulevard en Brandingdijk-west

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kristal

404 Cypruslaan

3059 XA Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Op dinsdag 3 maart organiseert de gemeente Rotterdam een inloopavond over het Inrichtingsplan Siciliëboulevard en Brandingdijk-west.

Over dit evenement

U bent van harte welkom tussen 19:30 en 22:00 uur in De Kristal, Cypruslaan 404, Rotterdam.

Tijdens de bijeenkomst heeft u de mogelijkheid om de tekeningen te bekijken en uw vragen over het plan (en de totstandkoming daarvan) te laten beantwoorden door de gemeente. U kunt het Inrichtingsplan en de bijbehorende stukken tevens inzien op de website www.nesselande.nl.

Aanleiding

Op 9 mei jl. is er een inloopbijeenkomst georganiseerd over de definitieve aanleg van de Siciliëboulevard en het westelijk deel van de Brandingdijk.

Op en rond deze avond is er een flink aantal reacties bij ons binnengekomen. Een deel van de reacties ging over het profiel van de beide wegen, waarbij door bewoners het voorstel werd gedaan om het huidige basisprofiel (met een rijbaan in 2 richtingen en een “parallelweg”) met een aantal aanpassingen te handhaven.

Klankbordgroep

Om de reacties op een goede manier te bespreken, is er een Klankbordgroep ingesteld. Deze Klankbordgroep bestond uit het gemeentelijke Planteam en ± 12 vertegenwoordigers van de bewoners. In de Klankbordgroep zijn diverse profielopties besproken en zijn de voor- en nadelen van die opties op een rij gezet. Daarnaast is er uitgebreid gesproken over parkeerproblematiek in de badplaats. Na drie vergaderingen van de Klankbordgroep, heeft het Planteam de balans opgemaakt en een voorstel geformuleerd. Dit is vastgelegd in een rapportage met tekeningen en andere bijlagen. Het Planteam heeft helaas moeten constateren dat er met name over het basisprofiel geen overeenstemming is bereikt met de leden (bewoners) van de Klankbordgroep.

Hoe verder

De genoemde rapportage is om advies voorgelegd aan het Wijkcomité Nesselande. Het Wijkcomité bespreekt dit voorstel waarschijnlijk in haar vergadering van 19 maart aanstaande. Als u aldaar het woord wil voeren kunt u zich aanmelden via gebiedprinsalexander@rotterdam.nl of via het telefoonnummer 010-267 65 43.

Datum en tijd

Locatie

Kristal

404 Cypruslaan

3059 XA Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen