Innovatie zonder technologie?! - Anders denken in de zorg

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

TU Eindhoven - Flexroom (Multimediapaviljoen)

Horsten (gebouw 74)

Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Tijdens de Dutch Technology Week, een week waarin iedereen zijn mond vol heeft van technologie, kijken wij juist verder dan de technologie. Wat voegt het voor waarde toe en wanneer? Wat is er nodig om tot succesvolle implementaties te komen? En wat voor verandering vergt het in onze manier van denken?

Aan de hand van drie praktijkcases ontdekken we samen hoe anders denken in de zorg de meerwaarde van technologie vergroot. Dat falen daar onlosmakelijk aan verbonden is, legt Paul Iske ons aan het begin van de avond uit met een verhaal over briljante mislukkingen in de zorg.

Programma:

18.30 – 18.45: Inloop en ontvangst

18.45 – 18.55: Welkom en inleiding avond

18.55 – 19.25: Paul Iske over Briljante mislukkingen in de zorg

19.25 – 19.30: Toelichting vervolg programma

19.30 – 19.55: Workshop 1 à MMC - Prehabilitatie (Gerrit Slooter)

19.55 – 20.20: Workshop 2 à TU/e - Serious games for professional skills (Milou Feijt/ Joyce Bierbooms)

20.20 – 20.45: Workshop 3 à GGzE - Welshop (Irene Helderman)

20.45 – 21.00: Conclusies en afsluiting

21.00 – 21.30: Netwerkborrel

De avond vindt plaats in de Flexroom op de 1e verdieping van het Multimediapaviljoen van de TU Eindhoven (dit is gebouw 74 op plattegrond). Indien u met de auto komt, kunt u het beste parkeren op P8 of P9. U vindt hier de routebeschrijving van de TU/e. De ingang bevindt zich aan Horsten, tussen gebouwen 74 en 75.

We kijken er naar uit u te begroeten op 6 juni!

Coöperatie Slimmer Leven, GGzE, Máxima Medisch Centrum en Technische Universiteit Eindhoven

Over Paul Iske

Paul Iske is hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht. Daarnaast is hij CFO (Chief Failure Officer) van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, met als doel begrip te kweken voor het belang van experimenteren en leren in een veranderende en complexe wereld. In zijn presentatie bespreekt Paul Iske het belang van het investeren in innovatie. Dat wil niet zeggen dat alles altijd zal lukken. Sterker nog: innovatie is een proces van vallen en opstaan. Experimenteren en leren. Soms zijn mensen bang om te falen, of zijn terughoudend in het vertellen hoe het écht is gegaan. Maar in complexe omgevingen lopen dingen nu eenmaal niet altijd als gepland. Het Instituut voor Briljante Mislukkingen probeert een bijdrage te leveren aan een klimaat waarin mensen dingen durven te proberen, trots zijn op hun poging en de geleerde lessen zelf in praktijk brengen en willen delen met anderen.

Over Prehabilitatie

'Prehabilitatie', 'Fit 4 Surgery', 'Fit 2 Fight', 'Better in - better out' zijn allemaal uitingen van dezelfde revolutionaire gedachte: het optimaliseren van de conditie van de patiënt vóór de operatie. Het klinkt logisch, maar het is een complexe multidisciplinaire inspanning. Prehabilitatie is een patiëntgerichte aanpak om de uitkomsten van een operatie, zoals complicaties, herstel en kwaliteit van leven, te optimaliseren.

Over Serious games for professional skills

Op een game-based manier ervaring opdoen met nieuwe technologieën in de geestelijke gezondheidszorg. Consortiumpartners GGzE, Fontys, Philips en TU/e werken aan de ontwikkeling van een 'e-health speeltuin' voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Door onderzoek en ontwikkeling bouwen zij een stimulerende omgeving waarin hulpverleners spelenderwijs hun vaardigheden in het gebruik van zorginnovaties kunnen gaan vergroten. Om zo de kwaliteit van hun hulp aan cliënten te verhogen. NWO helpt de consortiumpartners hierbij.

Over Welshop

Niets is zo persoonlijk als je geestelijk welzijn. Wanneer je daar hulp bij nodig hebt wil je graag weten wat er eigenlijk allemaal beschikbaar is. Je wilt kunnen vergelijken en uiteindelijk kiezen voor aanbod dat bij jouw vraag en bij jouw voorkeuren past. Tot voor kort was dat heel moeilijk. Dat is veranderd met de komst van Welshop. Welshop is een webshop voor online zelfhulp, coaching en behandeling. Welshop is opgericht door GGzE om iedereen in staat te stellen om -met én zonder gepersonaliseerd advies- door middel van de inmiddels ingeburgerde webshop-technologie eigen positieve keuzes te maken uit beschikbare online mogelijkheden op het vlak van 'jouw geestelijk welzijn'. Om Welshop en het aanbod te ontwikkelen wordt gebruik gemaakt van agile methodieken. Tijdens de workshop dagen leden van het Welshopteam je uit om als ontwikkelaar aan de slag te gaan. Welke kansen zie jij?

Datum en tijd

Locatie

TU Eindhoven - Flexroom (Multimediapaviljoen)

Horsten (gebouw 74)

Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Coöperatie Slimmer Leven, GGzE, Máxima Medisch Centrum, TU/e

Organisator van Innovatie zonder technologie?! - Anders denken in de zorg

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen