Innovatiekansen van de Rotterdamse haven. LIVE! Community Session

Innovatiekansen van de Rotterdamse haven. LIVE! Community Session

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Datum en tijd

Locatie

Hotel New York

1 Koninginnenhoofd

3072 AD Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten

Registratie is hier niet meer mogelijk. Wil je je toch nog aanmelden? Neem dan contact op met SmartPort via communicatie@smartport.nl

Is ons kennisniveau wel toereikend genoeg om al onze ambities in de Rotterdamse haven te realiseren?

Over dit evenement

Onderzoek brengt ontwikkelpotentie en kennisniveau van het Rotterdamse havengebied in kaart. De Rotterdamse haven heeft de ambitie om zowel de slimste als de duurzaamste haven te worden, maar is het kennisniveau in Rotterdam toereikend genoeg om die ambitie te realiseren? Hoeveel patenten worden er bijvoorbeeld aangevraagd op het gebied van blockchain, artificial intelligence en autonoom varen (slimme haven) en hoeveel op offshore wind, waterstof, electrificatie en carbon capture and storage (CCS) (duurzame haven)? En hoe sluiten deze activiteiten aan bij de kennis en kunde die al aanwezig is in de regio Rotterdam? En kunnen wij deze gerelateerdheid en complexiteit vergroten door samenwerkingen met andere regio’s aan te gaan?

Prof.dr. Frank van Oort econoom van de Erasmus School of Economics en prof.dr. Ron Boschma econoom aan de universiteit Utrecht hebben (in samenwerking met Erasmus UPT) in opdracht van SmartPort en in samenwerking met een aantal Rotterdamse bedrijven het innovatie- en groeivermogen van Rotterdam onderzocht. De conclusies geven inzicht in de slagingskans van de aanwezige ambities van de beleidsagenda van Rotterdam. Het doel is om de discussie te starten over de investeringskeuzen in de Rotterdamse haven en te komen tot een ‘evidence-based’ innovatiebeleid .

De resultaten worden gepresenteerd tijdens een SmartPort Community Sessie op 22 maart 2022, 15.00-17.00 uur. We gaan in gesprek met deelnemers uit het havenbedrijfsleven, de overheid en de wetenschap. Check het rapport op onze website.