Intensive: Alles over liefde met Reine Rek

Venster Acties

Intensive: Alles over liefde met Reine Rek

Misschien is het zelfs wel de grootste fout die we maken in relaties: we denken dat we er niet beter in kunnen worden.

Door The School of Life Amsterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

Begint op za. 13 mei 2023 10:00 CEST

Locatie

The School Of Life Amsterdam 54 Frederiksplein 1017 XN Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Over dit evenement

  • 7 uren
  • eTicket voor mobiel

Wat betekent liefde voor jou? En hoe geef je er vorm aan? Deze vragen gaan we te lijf tijdens deze intensive. Niet door je lijstjes te geven met intuïtief aantrekkelijke tips en trucs, maar door een tijdreis te maken langs fundamentele inzichten van grote filosofen en andere denkers.

Intensive: Alles over liefde

We denken vaak dat liefde alleen een gevoel is. Maar het is ook een vaardigheid en daarom iets dat we kunnen leren. Misschien is het zelfs wel de grootste fout die we maken in relaties: we denken dat we er niet beter in kunnen worden.

Maar hoe word je er dan beter in? De eerste stap is om de liefde en jezelf beter te leren begrijpen. Tijdens deze intensive kom je erachter hoe we allemaal, op onze eigen manier, best lastig zijn om mee samen te leven en waarom we allemaal geneigd zijn om liefde te saboteren.

Je leert:

  • dat het normaal is dat seks en liefde een moeilijke relatie met elkaar hebben, en dat ze niet altijd samen gaan.
  • dat we allemaal fouten maken. En dat we door dit feit te accepteren onze tolerantie en vrijgevigheid vergroten.
  • dat we nooit alles in één persoon kunnen vinden. En dat wij ook nooit alles voor een ander kunnen zijn. Niet omdat we iets fout doen, maar omdat de menselijke natuur dit nu eenmaal onmogelijk maakt.
  • dat het veel werk vergt om elkaar te kunnen begrijpen.
  • dat intuïtie niet genoeg is om ons te brengen naar waar we willen zijn.
  • Het is niet gek dat we problemen ervaren in de liefde. Tijdens deze intensive leer je over ideeën die je op een andere manier naar liefde laten kijken. Zodat je er ook anders mee leert omgaan.

(NB: deze Intensive bevat materiaal uit de klassen Hoe vind je liefde, Blijvende liefde en Waarom je het (niet) moet uitmaken)

De docent: Reine Rek

Reine Rek is spreker, coach en docent bij The School of Life. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Humanistiek en heeft zich gespecialiseerd in praktische filosofie. In al haar werk houdt ze zich bezig met het praten over (en luisteren naar) levensvragen. Ze combineert haar theoretische kennis met lichaamsgericht werk, altijd met oog voor de paradoxaliteit die mens-zijn in zich draagt.

Over onze Intensives

In onze programma's maak je kennis met de beste ideeën uit 2500 jaar denken, die praktisch en bruikbaar zijn voor ons leven vandaag. We dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel te reflecteren op je eigen standpunten en overtuigingen, met als doel ruimte te geven aan je gedachten, keuze-opties inzichtelijk te maken en creativiteit los te schudden. Verwacht geen directe antwoorden, maar leer betere vragen te stellen over de onderwerpen waar je op school geen les in kreeg.

Tijdens onze intensives ga je een dag intensief aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. De workshops bestaan uit een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere intensive biedt ruimte aan 35 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Over de organisator

Georganiseerd door
The School of Life Amsterdam

The School of Life is een internationale organisatie die mensen helpt om meer voldoening uit het leven te halen – zowel persoonlijk als professioneel – met behulp van inzichten uit de filosofie, psychologie en kunsten.

€ 165