ISV in de praktijk - Verantwoord inkopen uit risicolanden? Dat kan!

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stadskantoor Gemeente Utrecht - verdieping 11 - zaal 11N.51

Stadsplateau 1

3521 AZ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Overheidsinkopers en hun leveranciers kunnen schending van arbeidsrechten helpen verminderen.

Wilt u weten hoe? Kom naar het mini-congres over Internationale Sociale Voorwaarden (ISV) in de praktijk, georganiseerd door PIANOo en Electronics Watch, in samenwerking met Gemeente Utrecht, SOMO en IUC-Noord.

Het mini-congres vindt plaats in het Stadskantoor van de Gemeente Utrecht, naast het NS station Utrecht Centraal, direct bij de uitgang aan de West-zijde.
Het eerste deel is speciaal voor overheidsinkopers, beleidsmedewerkers of budgethouders van aanbestedende diensten. Dit wordt georganiseerd door PIANOo en gaat onder andere over de juridische kaders bij het toepassen van ISV (Internationale Sociale Voorwaarden).


12:45 - Inloop PIANOo gedeelte

13:00 - ISV COP kick-off - o.a Juridische kaders ISV


Dit deel dient als kick off voor de ISV Community of Practice (COP) georganiseerd door PIANOo. Het doel van deze ISV-COP is niet alleen het delen van ervaringen met betrekking tot de toepassing van ISV maar ook het leren van goede voorbeelden uit de praktijk. Dit traject loopt de rest van 2018 door en zal minimaal 5 bijeenkomsten beslaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Milan Bijl: milan.bijl@pianoo.nl.
Het tweede deel wordt georganiseerd door Electronics Watch en is bedoeld voor zowel inkopers / aanbestedende diensten als leveranciers en merken. Deel twee is los van deel één te bezoeken, maar is voor bezoekers van deel één ook potentieel interessant als 'best practice' op gebied van ISV. We leggen de issues binnen ISV bloot en we kijken naar oplossingen. Kortom: inspiratie om met ISV aande slag te gaan.


14:00 - Inloop Electronics Watch gedeelte

14.10 - Welkom door gastheer Gemeente Utrecht / Plenaire introductie / Update over Electronics Watch

14:30 - Electronics Watch sessie 1 - Electronics Watch voor Overheidsinkopers (andere doelgroepen ook welkom)

15:10 - Koffie / thee

15:20 - Electronics Watch sessie 2 - Electronics Watch voor Leveranciers en Merken (andere doelgroepen ook welkom)


Electronics Watch verenigt Europese overheidsinkopers en biedt hen instrumenten om ISV uit te vragen bij leveranciers van ICT-hardware, door de hele keten.

De afgelopen jaren zijn hierin grote successen geboekt in ICT fabrieken in China en diverse andere producerende landen. Dit alles dankzij publieke inkopers in Nederland en andere EU landen die zijn aangesloten bij Electronics Watch. Op 13 februari wordt een overzicht hiervan gepresenteerd.

Ook bespreken we hoe de toolkit van Electronics Watch leidt tot ISV in de praktijk. We bespreken Nederlandse, Zweedse en Engelse voorbeelden hoe Electronics Watch is toegepast in alle stappen van de keten:

  • in de aanbestedingsprocedure - van marktverkenning tot leverancierscontract
  • in de uitvoering: Ketentransparantie; Risico-analyse van productiefabrieken; Verbeterplannen per productiefabriek en controle daarop
  • en de rol van alle ketenpartijen hierbij.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eelco Fortuijn: efortuijn@electronicswatch.org.
Tussen 16:00 en 17:00 uur vindt een afsluitende paneldiscussie plaats. Deze discussie wordt gezamenlijk georganiseerd door PIANOo en Electronics Watch.

Hier staat de vraag centraal: wat kunnen inkopers en leveranciers van elkaar verwachten in het kader van ISV en hoe kunnen organisaties als PIANOo en Electronics Watch daarbij helpen.


Aansluitend is de borrel waarvoor u hartelijk welkom bent.
Wij kijken uit naar uw komst. We hopen op deze manier de beweging naar transparante ketens en eerlijk werk kracht bij te zetten. Electronics Watch en PIANOo laten u graag zien wat mogelijk is en helpen u graag de volgende stap te maken bij het toepassen van ISV.


Datum en tijd

Locatie

Stadskantoor Gemeente Utrecht - verdieping 11 - zaal 11N.51

Stadsplateau 1

3521 AZ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen