Meerdere data

Keetbezoek "Bericht voor Groote Jan"

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Daarle

Piksenweg

7645 Daarle

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De Keet op de Piksen in Daarle werd eind augustus 1944 gebouwd door verzetsmensen. Dat gebeurde in opdracht van kapitein Lancker, de verzetsleider van de groep Salland. De Keet was, samen met het Kenkhuus, bedoeld als actiecentrum. Lancker wist dat de bevrijders van plan waren in september door te stoten. Vanuit België in één keer tot voorbij de Rijn en de IJssel.

Het verzet moest helpen door ‘hinderacties’ achter het front. Daarom werden er wapens gedropt en springstof. Er kwamen ook zenders om berichten in geheime code door te geven naar Londen.

In het bos langs de Piksenweg, tussen de Schaddenbeltsweg en de Saamsweg, is de Keet nagebouwd. Daar zal projectgroep ‘Groote Jan’ vertellen wat er is gebeurd en waarom.

Je kan je opgeven voor de genoemde data/tijden. Indien je een speciaal verzoek hebt mail dan naar keetbezoek@gmail.com. Dit geldt onder andere voor opgaves buiten genoemde data/tijden. Houd er rekening mee dat we aan dit verzoek kunnen voldoen indien de groepsgrootte ca. 10-20 personen is. Ook overige vragen kunnen worden gesteld via dit e-mailadres.

Locatie

Daarle

Piksenweg

7645 Daarle

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen