Gratis

Kijken over de grens

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Beschrijving van het evenement
Kijken over de Grens - Waar zijn ze, die Brabantse Belgen?

Over dit evenement

Onder de titel ‘Kijken over de grens - Waar zijn ze? Die Brabantse Belgen?’ organiseert Pacte des Cygnes op zondag 29 maart een debatmiddag.

De debatmiddag is het tweede evenement, na een succesvol debatmiddag in februari 2019 in Tilburg. Dit keer kijken we vooral naar het zuiden. Is er nog zoiets als een Belgische Brabander? En wat heeft die met zijn noorderburen uit de gelijknamige provincie?

Brabanders delen een rijk verleden. Maar wat kan de toekomst ons brengen? En vooral: wat willen we er zelf van maken? Tijdens het debat staan deze vragen centraal.

Een aantal speciale gasten zal hun visie laten horen en met elkaar en het publiek in debat gaan; Fred Stevens is jurist en historicus en doceert Rechtsgeschiedenis en Geschiedenis van de strafrechtsbedeling aan de K.U.Leuven. Sammy van Tuyll van Serooskerken is baron van kasteel Heeze, politicus en publicist en vooral democraat in hart en nieren. Christophe van Dijck is actief in de beweging Nieuw-Brabantse Belangen (NBB) en ijvert tegen het opkomende Vlaamse nationalisme. Nico Schapendonk is journalist bij o.a. dagblad BN De Stem. In 2019 publiceerde hij een artikelreeks waarin hij op luchtige toon de mogelijkheden voor een onafhankelijk Noord-Brabant beschreef.

_______

De bijeenkomst start om 14.00u en duurt waarschijnlijk tot ongeveer 17.00u.

Het debat vindt plaats in het Begijnhof in Diest (Elcerlyck-zaal). Vanwege de beperkte ruimte is het aan te raden uw ticket via deze site te reserveren. Daarmee is uw toegang gegarandeerd.

In Diest kunt u parkeren in de buurt van het Begijnhof (zie hier).

Delen met vrienden

Datum en tijd

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen