€ 199

Kunstgeschiedenis door museumdirecteuren: 18e en 19e eeuw

Venster Acties en details

€ 199

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Online Collegereeks over kunstmeesters uit de 18e en 19e eeuw.

Over dit evenement

Directeuren van belangrijke kunstmusea in Nederland nemen je mee in hun fascinaties voor wereldberoemde kunstenaars en vertellen je over de kunstgeschiedenis van de rococo tot het impressionisme en Van Gogh. Met de directeuren van o.a het Kunstmuseum Den Haag, het Kröller-Müller Museum en het Kunsthaus Zürich.

Wil je al tijden kunstgeschiedenis studeren en komt het er maar niet van? Zou je vaker een museum willen bezoeken, maar lukt het steeds niet? Schrijf je dan nu in voor deze collegereeks en krijg tien weken les van de grootste kunstkenners in Nederland!

Voor deze nieuwe online collegereeks verwelkomen wij directeuren van de bekendste Nederlandse musea om hun liefde voor de rococo, het neo-classicisme, de romantiek, het romantisch realisme, het impressionisme of de art nouveau met ons te delen. Deze reeks is een vervolg op de succesvolle eerste twee online kunstreeksen over moderne kunst en over kunst van de Hollandse meesters uit de 16e en 17e eeuw. In de hooggewaardeerde programma’s leerden we van beroemde museumdirecteuren hoe je meer leert te zien door anders te kijken. In het derde deel duiken we de 18e en 19e eeuw in, een periode van ongekende vernieuwing, waarin het anders kijken al helemaal tot hogere kunst werd verheven.

Tien museumdirecteuren delen hun persoonlijke fascinaties voor hun favoriete kunstenaars en vertellen over de meesterwerken die zij voortbrachten en de periode waarin de werken tot stand kwamen. Ze duiken de frivoliteit en lichtheid van de rococo in, de emotie van de romantiek, de zoektocht naar puurheid in het neo-classicisme, de ongeïdealiseerde werkelijkheid van het romantisch realisme, de aandacht voor het moment van het impressionisme en het optimisme van de Art Nouveau. Ze laten je op een nieuwe manier kennis maken met de schoonheid, betekenis en invloed van de werken van enkele van de grootste kunstenaars ooit, zoals Watteau, Turner, Caspar David Friedrich, Millet, Courbet, Renoir, Monet, Manet en Seurat. 

Laat je dus in tien weken door de top van de museumwereld meevoeren langs een van de interessantste periodes uit de kunstgeschiedenis, gewoon vanaf je luie bank of keukentafel.

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Vereniging Rembrandt en Centraal Museum Utrecht.

De opzet

De reeks is tien weken te volgen via Zoom op je laptop, je tv-scherm, tablet of smartphone vanuit je eigen huis, bij vrienden of waar je maar wilt. Via de chat en de Q&A stel je live verdiepende vragen over het college en het gesprek dat we aansluitend voeren met onze gasten. De colleges zijn tot twee weken na de laatste aflevering terug te kijken via een speciale link. Alle tien avonden worden live uitgezonden vanuit de studio in ons eigen schoolgebouw aan het Frederiksplein 54 in Amsterdam.

De opzet van de reeks is een combinatie van college en interactief gesprek via de Q&A met een expert en het publiek. We starten met een ononderbroken college van de hoofdgast van 40 minuten, waarna Bart Rutten een vrije interpretatie geeft van de verbanden met andere te behandelen kunstenaars. Aansluitend stelt hij een reeks verdiepende vragen aan de spreker van de avond waarna moderator van de reeks, Laurens Knoop, de vragen van het online publiek zal inbrengen. Zo ontstaat een levendig interactief gesprek met alle betrokkenen. Deze aanpak leidde tot groot enthousiasme in de eerste reeks - voor zowel de spreker als de deelnemers.

Deze nieuwe vorm van kunstbeleving, zorgt voor een onvergetelijke ervaring waarin je samen van kunst geniet, en leert over de inhoud en de betekenis ervan.

De sprekers

Ook deze editie verwachten wij weer inspirerende sprekers. De precieze namen kondigen we hier binnenkort aan.

Bezoek onze website voor meer informatie!

Praktische informatie

Voertaal: Nederlands

Soort: 10-delige online collegereeks

Data: Les op elke dinsdag van 15 februari t/m 19 april

Tijd: 20:00 – 21:30

Locatie: Online via Zoom

Terugkijken: elke woensdag ontvang je in de loop van de dag de terugkijk-link. Je kan alle colleges terugkijken tot twee weken na het laatste college

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Geen refunds

{ _('Organizer Image')}

Organisator The School of Life Amsterdam

Organisator van Kunstgeschiedenis door museumdirecteuren: 18e en 19e eeuw

The School of Life is een internationale organisatie die mensen helpt om meer voldoening uit het leven te halen – zowel persoonlijk als professioneel – met behulp van inzichten uit de filosofie, psychologie en kunsten.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen