Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Grand Cafe Z

Zaailand 106

Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Nu is de tijd. Voor eenieder om gezien en gewaardeerd te worden. Voor de grutto en zijn vrienden. Om 'it bêste lan fan ierde' gezond te houden. Van een nieuwe generatie, vol werk en plezier. Voor culturele projecten die dit alles verbeelden en aanjagen. We zetten de klokken vooruit.


Waarom? 2018 was het startjaar van een vernieuwend Fryslân, met nu al een indrukwekkende opbrengst. Kleine en grote acts vonden een wereldpodium. Cultuurtoeristen massaal een must see, hear en feel. Kwetsbare mensen hun talent in kunst. Chauffeurs en boeren een groene weg. Werklozen perspectief. We vonden met elkaar een manier om onze mienship open en aan de gang te krijgen. 2028 wordt het jaar waarin we als Ljouwert en Fryslân aan de wereld laten zien hoe je van global goals naar gewoon doen komt.


Hoe? Door de successen van LF2018 verder te brengen. De energie die er nu is vast te houden en geleerde lessen om te zetten naar nieuwe activiteiten en beleid, maar ook succesvolle vormen van samenwerking, organisatie en financiering. Dromen voor later en een concrete agenda voor volgend jaar.


23 mei
vinden we in een volle en energieke dag met elkaar (producenten, creatievelingen, vrijwilligers, organisaties, ambtenaren, e.a) uit wat de successen, lessen en nieuwe stappen zijn. Gemeente Leeuwarden, Provinsje Fryslân, Stichting LF2018, LOF en het initiatief 12-foar-30 (waarin meerdere partijen, onder andere culturele producenten, met elkaar optrekken om de legacy vorm te geven) zijn op zoek naar input om de agenda voor de toekomst te kunnen vormgeven. Belangrijk, want met elkaar willen we naar een blijvende aanpak voor een creatief, inclusief en vernieuwend Fryslân.


Geef je op voor de hele dag of voor een onderdeel. Ben je van een club of organisatie? Stuur een vertegenwoordiging of verdeel je over de dag. Er wordt een uitgebreid verslag gemaakt en ook digitaal kun je meepraten.


Ochtend 09.00 -12.00 uur
Energie, dromen en ambities

- resultaten en successen 2018
- ambities en dromen
- wat voor nieuwe stip aan de horizon willen we met elkaar?

Middag 13.30 -17.30 uur
Activeren en activiteiten

- wat voor plannen en projecten horen er bij de geformuleerde dromen van vanochtend?
- tot wat voor agenda 'under construction' kunnen we al komen voor 2019?
- thematafels
- brainwalks tussen de verschillende thematafels

Avond 18.30 - 21.30 uur
Agenda en challenges

Wat zijn we van plan en wat zijn daarbij de uitdagingen? Kraak met ons mee over de oplossingen. Hoe komen we bijvoorbeeld tot ontschotting? Wat is er nodig voor een goede culturele agenda? Hoe zorgen we ervoor dat toeristen onze provincie blijven vinden? Out of the box-denkers verzamelt u!


21.30 oere
Borrel, dansen, nieuwe plannen vieren

Wat als ik niet de hele dag kan?
Registreren kan per dagdeel, we hebben per blok ruimte voor 100 mensen.

Datum en tijd

Locatie

Grand Cafe Z

Zaailand 106

Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen