Gratis

MakeHealth: Prototyping

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Waag

Nieuwmarkt 4

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Heb jij een idee voor een oplossing die het dagelijks leven eenvoudiger maakt? Heb je een hulpmiddel, waarvan jij (als mantelzorger of zorgprofessional) denkt dat het beter kan? Ben je een maker die zijn vakmanschap graag inzet om oplossingen te realiseren? Of vind je dat jouw ontwerpskills echt impact moeten hebben in de zorg? Dan zijn we op zoek naar jou!

In het ontwikkeltraject 'MakeHealth' gaan we 'open' design-toepassingen in de zorg ontwikkelen. Een 3D-geprinte vingerspalk, zelf-ontwikkelde lampen voor een rolstoel of een aangepaste driewieler? Met de opkomst van digitale fabricagetechnologie en de toegankelijkheid van online kennis kunnen burgers zelf hoogwaardige zorgtoepassingen ontwikkelen, die voldoen aan hun behoeftes.

Tijdens het ontwikkeltraject werk je in een team samen aan een concrete vraag. Deze vraag kan gaan over het ontwikkelen van een oplossing die er nog niet is of juist het verbeteren van een bestaand hulpmiddel. Je maakt gebruik van onze digitale fabricagetools en wij leren je hiermee werken. Ook staan onze experts voor jullie klaar om je te begeleiden bij specifieke vragen of technische uitdagingen. In acht weken doorloop je het gehele traject; van ontwerp tot realisatie.

Met MakeHealth willen we nieuwe, open design-toepassingen ontwikkelen en deze online publiceren. Dit betekent dat jouw oplossing, met alle tekeningen en instructies op het internationale platform Careables te downloaden is. Dus iedereen kan jouw oplossing reproduceren of aanpassen. Je helpt dus niet alleen je team, maar ook de maatschappij verder.

Het ontwikkeltraject start op 17 mei aanstaande. De laatste bijeenkomst vindt plaats op 5 juli. Alle bijeenkomsten vinden plaats in de Waag. Als je via de link bovenaan deze pagina registreert, hoeft dat maar één keer voor alle acht bijeenkomsten.

Deelname is gratis. Kennis van digitale fabricage of technologie is niet vereist. Hier besteden we tijdens de workshops aandacht aan. Wel verwachten we dat je tijdens alle workshops aanwezig bent, zodat jullie als team voldoende tijd hebben om de toepassing te realiseren.

Concrete case?
Heb je een concrete case die je met ons wil delen? Of heb je nog vragen over het ontwikkeltraject, kom dan op 19 april naar onze MakeHealth Meetup. Daar vertellen we graag meer over onze ambitie en leggen we je verder uit wat er in het ontwikkeltraject gaat gebeuren.

Ben je niet in de gelegenheid om in deze periode deel te nemen? In het najaar organiseren we, in samenwerking met makerspace Contact, een tweede serie. Contact Amsterdam is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Bijeenkomst 1 - 17 mei (20:00-22:30)
Introductie van het thema, mappen van onderwerpen en vormen van teams. Ieder team start met het brainstormen over mogelijke oplossingen en ideeën. Gezamenlijke keuze voor oplossingsrichting.

Bijeenkomst 2 - 24 mei (20:00-22:30)
Onderzoek naar mogelijke toepassingen, materiaal en technieken en eerste start met ontwerpen.

Bijeenkomst 3 - 31 mei (20:00-22:30)
Uitwerken van de ontwerpen: maken van tekeningen of modellen, keuze voor materiaal en plan voor realisatie.

Bijeenkomst 4 - 7 juni (20:00-22:30)
Starten met de realisatie van het eerste prototype, experimenteren met materialen en fabricagetechnieken. Teams kunnen vanaf 16.00 uur gebruik maken van de machines in het Fablab. De bijeenkomst start om 20.00 uur.

Bijeenkomst 5 - 14 juni
Vervolg van realisatie prototype. Teams kunnen vanaf 16.00 uur gebruik maken van de machines in het Fablab. De bijeenkomst start om 20.00 uur.

Bijeenkomst 6 - 21 juni
Testen en aanpassen van prototype. Documenteren van werkwijze, ontwerptekeningen. Teams kunnen vanaf 16.00 uur gebruik maken van de machines in het Fablab. De bijeenkomst start om 20.00 uur.

Bijeenkomst 7 - 28 juni
Afronden van prototype en documentatie. Teams kunnen vanaf 16.00 uur gebruik maken van de machines in het Fablab. De bijeenkomst start om 20.00 uur.

Bijeenkomst 8 - 5 juli
Presentatie van prototypes. Terugblik op leermomenten en tips.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Waag

Nieuwmarkt 4

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen