Gratis

Manifest: Responsible Digital Cities

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

TOBACCO Theater

75-87 Nes

1012 KD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De beloften van nieuwe technologieën voor steden zijn groot. Voor zowel individuen als organisaties is er in een slimme stad ruimte voor groei en ontwikkeling.

De digitale stad van de toekomst roept echter ook vragen op. Steden worden slimmer maar worden ze ook wijzer? Profiteert iedereen evenredig van deze digitale revolutie? Wat gebeurt er met de data en wie ontwikkelt de algoritmen?

Om ontwikkeling van de ‘verantwoorde digitale stad’ te versnellen hebben onder leiding van de Board filosofen, ethici, werkgevers, overheden, service providers, kennisinstellingen en technologiepartners samengewerkt aan een gemeenschappelijk manifest.

Het resultaat hiervan presenteren we dinsdag 31 oktober. Maar nog liever dagen we je uit om nieuwe pilots, experimenten en initiatieven te starten die hier vorm aan geven. De beste resultaten laten we zien tijdens het We Make the City festival in juni 2018.


Programma

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:


  • Presentatie van het Manifest door Franc Weerwind - burgemeester van Almere.
  • Paneldiscussie onder leiding van Natasja Berger. Met: John Sinteur - Founder Radically Open Security, Steven Gort - Datafluiteraar bij ICTU, Ruurd Priester - Reseach Fellow Urban Innvovation, HvA en Ruben van der Vleuten - Founder design studio Frolic en initiatiefnemer van het IoT manifesto.
  • Pitches door onder andereAMS over Democracy by Design, Schluss over hoe we het internet terug kunnen geven aan de gebruiker en het Decode project over hoe we citizen en sensor data kunnen inzetten voor gemeenschappelijk gebruik.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

TOBACCO Theater

75-87 Nes

1012 KD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen