€ 127,04 – € 137,11

Masterclass Ayurveda Culinair in Business

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Kookfabriek Den Haag

4K Televisiestraat

2525 KD Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Personalized Food & Nutrition

Ruim vijf jaar organiseert het Gandiva Instituut workshops in Ayurvedisch en vegetarisch koken. Gandiva legt zijn focus op educatie ter bevordering van een natuurlijke gezondheid, waarbij persoonlijke ontwikkeling van ieder individu centraal staat. De basis wordt gevormd door het creëren van bewustwording. Dit doen we o.a door gepersonialiseerde voeding en leefstijl ter preventie in te zetten vanuit Ayurvedisch perspectief, waarbij de mind de belangrijkste rol speelt. Ieder persoon is uniek en op basis van aanleg past daar ook een specifiek voedingspatroon bij met een bijbehorende leefstijl. Voeding en leefstijl zijn twee van de drie belangrijkste pilaren van de Ayurvedische gezondheidsleer.

Ayurveda Culinair in Business

In deze Masterclass wordt de focus gelegd op groepen om op grote schaal gezonde voeding en leefstijl te bevorderen. Deze hebben als doel om in hun organisatie vitaliteit te stimuleren en gezond gedrag te belonen. Met als gevolg dat deze bewustwording zich als een olievlek zal spreiden en ook op andere gebieden meer balans zal ontstaan zoals werk, privé en het sociale leven.

In de Masterclass Ayurveda Culinair in Business met als thema Personalized Food & Nutrition gaan we collectief aan de slag om onze persoonlijke doelen te behalen. Een collectieve aanpak zorgt ervoor dat je elkaar blijft motiveren op de werkvloer en niet vroegtijdig zult afhaken. Een gezonde en bewuste bedrijfscultuur waarbij we ook op lange termijn onze doelen blijven behalen door preventie. Dit zal zorgdragen voor een hogere productiviteit en tegelijkertijd een verlaging van het ziekteverzuim. Structureel werken aan vitaliteit zal de onderlinge verhoudingen versterken en samenwerkingen bevorderen. Met als uitgangspunt dat ieder individu uniek is en een persoonlijke aanpak vereist. In een groep koken en gezellig dineren zorgt voor onderlinge harmonie en een eenheidsbewustzijn.

Inhoud Masterclass

De 1-daagse Masterclass Ayurveda Culinair in Business is een introductietraject voor bedrijven en instellingen en bestaat uit een theoretisch en praktijk deel.


Theorie

We starten met het theoretische deel waarbij gepersonaliseerde voeding en leefstijl centraal staat. Dit deel wordt verzorgd door een Ayurvedisch therapeut. U krijgt een inleiding in de Ayurvedische gezondheidsleer met daarbij uileg over diverse menstypen en de 6 smaken. En de kennis over de toepassing en werking van de kruiden en specerijen. De relatie van voeding en gezondheid wordt uitvoerig belicht en hoe u dit kunt beïnvloeden door de spijsvertering de optimale aandacht te geven die het vereist. Wat veroorzaakt ziekte en wat bevordert weer de balans en uiteindelijk het herstel? En de relatie van uw bewustzijn en uw de voedselkeuze. Hoe het nuttigen van voeding en welke omgevingsfactoren hebben daar invloed op? Hoe verwerkt het lichaam het type voedsel en wat zijn daar de gezondheidseffecten van? Welke vetten, suikers en zouten zijn wel goed om te nuttigen op basis van uw aanleg en gezondheid?

Praktijk

Onder leiding van een Chef-Kok leert u een heerlijk 4-gangen diner bereiden gebaseerd op de Ayurvedische kookkunst. Met een mix van de Europese en Aziatische keuken zullen we u de Ayurvedische leer eigen maken. U leert de gebalanceerde maaltijden te bereiden op basis van de 6 smaken. Daarbij houden we rekening met de invloeden van de seizoenen op uw gezondheid.

Er is gekozen om in deze Materclass heerlijk vegetarisch te gaan koken zonder vis, vlees en eieren en met verse ingrediënten. Ayurvedisch koken is overigens ook mogelijk met vis- en vleesgerechten. We sluiten de workshop af met een culinair Ayurvedisch diner.

Datum: woensdag 17 april 2019

Locatie: De Kookfabriek | Televisiestraat 4K |2525 KD Den Haag

Tijdstip: 10.00 - 16.00u, inloop 09.45u

Kosten: €137,11 p.p. incl. BTW, introductie lezing | algemeen voedingsadvies | kruidenleer kookworkshop | recepten | culinair diner | onbeperkt drankenarrangement.

Inschrijven: enkele tickets ook beschikbaar (minimaal) | groeptstickets vanaf 10 personen

Doelgroep: bedrijven | instellingen | business clubs | overheid | gemeenten | gezondheidsorganisaties | hoge scholen | universiteiten | zorgprofessionals | kookclubs | overige belangstellenden

Wat is Ayurveda? Ayurveda, een duurzame wetenschap met zijn eeuwenoude wijsheid, kent zijn oorsprong in India. Het betreft een holistische gezondheidsleer met een natuurlijke vertrekpunt, waarbij de mens als geheel wordt gezien; lichaam, geest en bewustzijn. Zeer essentieel is dan ook om je gezondheid in evenwicht te houden met de ritme van de natuur, waarbij de 5 elementen een belangrijke rol spelen. Ether, lucht, vuur, water en aarde zijn aanwezig in de natuur waar we ook onderdeel van uitmaken. Met kruiden en specerijen en de kennis van de 6 smaken kun je de elementen beïnvloeden en daardoor weer het evenwicht herstellen van lichaam geest en bewustzijn. De spijsvertering krijgt in de Ayurvedische keuken de volle aandacht. De traditionele Ayurvedische keuken komt oorspronkelijk uit India en is volledig vegetarisch; geen vis, vlees en eieren.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Kookfabriek Den Haag

4K Televisiestraat

2525 KD Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen