Masterclass Coöperatieve warmte

Venster Acties en details

Uitverkocht

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Masterclass Coöperatieve warmte

Over dit evenement


		Afbeelding van Masterclass Coöperatieve warmte

Ook in het nieuwe jaar staat het Servicepunt voor jullie klaar en organiseren we weer een aantal (digitale) evenementen. In januari staat het thema coöperatieve warmte centraal. Samen met de Vereniging van Energiecoöperaties en Initiatieven in Noord-Holland (VEI NH) en Buurtwarmte organiseren we een tweetal sessies rond dit thema.

Op 22 januari organiseren we een verdiepende masterclass specifiek voor energiecoöperaties of buurtinitiatieven zodat jij direct aan de slag kunt. En verder komt van idee naar praktijk.

Nederland bereidt zich voor op een toekomst zonder aardgas. Hoe ziet die toekomst eruit in jouw buurt of dorp? Wil je samen met je omgeving alternatieven zoeken voor aardgas en collectief energie besparen? Buurtwarmte helpt bewonersinitiatieven en energiecoöperaties om dat op een professionele manier te doen.

Inhoud

Na deze masterclass heb je zicht op voordelen van coöperatieve oplossingen voor de warmtetransitie: Je leert het beleid rond de warmtetransitie kennen; je leert het belang van zorgvuldige bewonersparticipatie; je weet welke technische mogelijkheden er zijn en hoe je coöperatief kunt gaan ondernemen met warmte.

Met twee aansprekende voorbeelden uit de praktijk leer je hoe dat werkt. Bovendien maak je kennis met de werkwijze van Buurtwarmte, de landelijke beweging van warmte-initiatieven.

Programma:

De masterclass bestaat afwisselend uit uitleg van methodiek, praktische voorbeelden en werken in kleine groepjes om ter plekke inzichten naar je eigen praktijk te vertalen.

Duur:

4 uur met geregeld pauze

Voor wie?

Voor bestuurders, professionals en leden van energiecoöperaties of andere collectieven die overwegen om op professionele wijze met verduurzaming van huizen en duurzame warmte aan de slag te gaan.

Wie zijn wij?

Deze masterclass wordt verzorgd door Energie Samen Buurtwarmte, in samenwerking met lokale ervaringsdeskundigen en het Servicepunt Duurzame Energie van de provincie Noord-Holland.

Energie Samen is een coöperatie van energiecoöperaties. Energie Samen Buurtwarmte ondersteunt lokale initiatieven die huizen willen verduurzamen, een buurtenergieplan willen maken, of zelfs een warmtesysteem willen ontwikkelen, exploiteren en beheren als een warmteschap. Het buurtproces van Buurtwarmte werkt in 12 stappen van een eerste idee naar een professioneel exploitatieplan voor een warmtebedrijf in lokaal eigendom. Welke stappen je wilt doorlopen, bepaal je zelf. Buurtwarmte biedt advies, ondersteuning en praktische hulp bij elke stap.

Ken je collega's voor wie deze sessie interessant is? Stuur deze gerust door. Kun je niet bij de sessie aanwezig zijn? We zullen de sessie opnemen en via onze website beschikbaar stellen.

Aanmelden via eventbrite is puur voor uw registratie. Er zijn geen tickets nodig voor dit evenement.

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Organisator Servicepunt Duurzame Energie

Organisator van Masterclass Coöperatieve warmte

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen