Meerdaagse: Filosofie voor het leven

Meerdaagse: Filosofie voor het leven

Venster Acties en details

€ 449 – € 575

Datum en tijd

Locatie

The School Of Life Amsterdam

54 Frederiksplein

1017 XN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restituties tot 30 dagen voor evenement

De beste filosofieprogramma’s van The School of Life in een vierdaags programma.

Over dit evenement

De beste filosofieprogramma’s van The School of Life in een vierdaagse programma. Maak kennis met de grootste denkers, hun ideeën en denkmethodes.

Meerdaagse: Filosofie voor het leven

Meerdaagse: Filosofie voor het leven geeft je een grondige introductie in de filosofie en laat je ervaren wat je ermee kan. Onder begeleiding van Lammert Kamphuis maak je kennis met de grootste denkers uit de geschiedenis, leer je over hun ideeën, ga je op een andere manier naar de wereld om je heen kijken en oefen je met het toepassen van de belangrijkste filosofische theorieën op je eigen dagelijkse leven. Je komt erachter hoe bruikbaar de ideeën en principes uit de filosofie zijn voor jouw persoonlijke vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat ga ik doen met mijn leven?

Niet voor niets is het oudste commando uit de filosofie: 'Ken uzelve!' Je onderzoekt je eigen overtuigingen en oordelen, vernieuwt je manier van denken en je kijk op de wereld en je ontdekt wat de opties zijn voor de toekomst. Na de vierdaagse mag je grootheden als Socrates, Plato, Aristoteles, Augustinus, Kant, Rousseau, Nietzsche, Heidegger, Arendt, Rand en Foucault tot je nieuwe vrienden rekenen.

Deze filosofieweek behoort tot de hoogst gewaardeerde programma’s van ons kalenderjaar. Je hebt geen vooropleiding nodig, alleen een gezonde basisinteresse. We vragen wel een vrij hoog niveau van inzet en concentratie. De kracht van de week ligt in de variatie van het aanbod en de verschillende perspectieven om naar de wereld en je eigen leven te kijken. Dit is het vierde jaar dat we dit programma aanbieden en het is jaarlijks uitverkocht. Deelnemers geven ons terug dat naast de verdiepende kennis en de inzichten, ook de verbinding tussen de studenten een bepalende factor van het succes is.

De docenten: Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands en is huisfilosoof bij Koffietijd/5 Uur Live op RTL 4. In 2018 kwam zijn boek Filosofie voor een weergaloos leven (De Bezige Bij) uit en werd al snel een bestseller. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment.”

Afbeelding van Meerdaagse: Filosofie voor het leven

Praktische informatie

Tijden: Elke dag van 10:00 - 17:00

Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam

Niveau

Voor deze Meerdaagse is geen speciale basiskennis vereist. De Meerdaagse is gemaakt voor nieuwsgierige mensen die meer willen weten over de basis van de filosofie en de toepassingsgebieden. De lesstof is niet altijd makkelijk, maar de docenten van onze school zijn geselecteerd op hun vermogen om goed en toegankelijk uit te kunnen leggen. Gaandeweg de leerdagen zal de complexiteit van de stof langzaam toenemen.

Over onze meerdaagse

In onze meerdaagse programma's is ontspannen inspanning het uitgangspunt en wisselen intensief leren en gezelligheid elkaar af. Enkele dagen volg je achter elkaar met een vaste groep van maximaal 30 personen in de ochtend en middag de beste classes van The School of Life. Het programma is inclusief lunches en borrel.

Twijfel je erover of deze Meerdaagse iets voor jou is? Stuur een mailtje naar amsterdam@theschooloflife.com of bel naar 020 2200 080 voor meer informatie en overleg.

Afbeelding van Meerdaagse: Filosofie voor het leven

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen