Gratis

Meet & Greet Verpleegkundigen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Foyerlaag 0 - Universitair Medisch Centrum Utrecht

100 Heidelberglaan

3584 CX Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
“Ik dacht dat het veel moeilijker was om hier binnen te komen, maar na dit gesprek kan ik gewoon al meelopen.”

Over dit evenement

Altijd al willen weten welke afdeling het beste bij jou past? Maak kennis met het UMC Utrecht en ontdek de mogelijkheden voor jou als verpleegkundige! Teamleiders vanuit verschillende afdelingen staan voor jou klaar om al je vragen te beantwoorden en denken graag met je mee over je carrière. Schuif aan bij afdelingen zoals urologie, oogheelkunde, traumatologie, neurologie, IC volwassenen en het flexbureau.

Afdelingen

Tijdens onze Meet & Greet zijn er verschillende afdelingen. Lees hieronder welke afdelingen aanwezig zijn en wat ze doen. Maak alvast een top drie voor jezelf en schrijf je vragen op, zodat je bij alle afdelingen van jouw interesse langs kan!

Urologie / oogheelkunde

Verpleegafdeling Urologie en oogheelkunde biedt strak geprotocolleerde chirurgische patiëntenzorg en aan de andere kant juist complexe problematiek die gespecialiseerde verpleegkundige expertise vraagt. Bij oogheelkunde krijg je te maken met patiënten die hun visus dreigen te verliezen en daarom psychosociale begeleiding nodig hebben. Bij urologie wisselen patiënten met laag- tot hoog complexe aandoeningen elkaar af. Als verpleegkundige besteed je veel aandacht aan kwaliteit en patiëntveiligheid.

Cancer Center

Met ongeveer 800 collega’s houden we ons bezig met hoogcomplexe en gespecialiseerde patiëntenzorg op het gebied van medische oncologie, hematologie, maag-,darm- en leverziekten, urologie, neuro-oncologie, chirurgische gastro-enterologische oncologie, hoofd-hals oncologische chirurgie, endocriene oncologie, gynaecologische oncologie en radiotherapie. Ook zijn we zeer actief op onderwijsgebied en doen we onderzoek. Dit maakt het werken bij het Cancer Center veelzijdig en interessant. Mensen met kanker genezen en indien dat niet meer mogelijk is tóch de kwaliteit van leven verbeteren: dat is wat ons drijft en waar wij ons iedere dag opnieuw volledig voor inzetten. Samen ontwikkelen wij de zorg van morgen. We investeren continu in onderzoek en opleiding, zodat we de beste en meest innovatieve diagnostiek en behandeling kunnen blijven bieden aan mensen met kanker.

IC Centrum Volwassen

Ons Intensive Care Centrum voor Volwassenen is een academische level 3 IC. Dit betekent dat wij hoogcomplexe zorg leveren en de patiëntencategorieën variëren van openhartchirurgie tot hart- en longtransplantaties, van hematologie tot (neuro)trauma’s. Hierbij kan de opname van een patiënt gepland en van langdurige zorg zijn of onverwacht en van kortere duur waarbij de patiënt doorstroomt naar een verpleegafdeling. Als een patiënt op de Intensive Care komt is meestal het geval dat een of meerdere vitale functies uitgevallen zijn of worden bedreigd. De apparatuur neemt in deze gevallen de lichaamsfuncties over. Als IC verpleegkundige beheers je kennis en technieken, zodat je de patiënt kan verzorgen terwijl de lichaamsfuncties zijn overgenomen door apparatuur.

Spoedeisende Hulp

Wij bieden je op de SEH een dynamische werkplek waarvan je nooit weet wat de dag gaat brengen. De mogelijkheid bestaat dat je je uniform schoon houdt, maar ook dat je hem drie keer moet wisselen. Dit alles in combinatie met top klinische zorg aan (neuro)trauma patiënten, instabiele kinderen en patiënten voor alle specialismes, in alle leeftijdscategorieën, van niet- tot ernstig ziek. De spoedeisende hulp is 24 uur per dag open voor alle patiënten (volwassenen en kinderen) die spoedzorg nodig hebben. De SEH van het UMC Utrecht vervult ook de functie van traumacentrum voor de regio Utrecht en werkt nauw samen met onder andere het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), Prinses Maxima Centrum (PMC) en het Centraal Militair Hospitaal (CMH) in geval deze open gaat bij de opvang van een grootschalige ramp. De afdeling is (mede)verantwoordelijk voor het functioneren van het reanimatieteam.

Recovery Volwassenen

Het UMC Utrecht beschikt over twee operatiecentra: het UMC OK-complex en het operatiecentrum van het WKZ. Beide centra vallen, net als de CSA, de intensive care en de spoedeisende hulp, onder de divisie Vitale Functies. Het UMC OK-complex bestaat uit twee locaties: locatie F0 met negen operatiekamers en zeventien bedden op de recovery en locatie F4 met veertien operatiekamers en twintig bedden op de PACU/recovery. De recovery van locatie F0 richt zich vooral op de electieve patiënten. Locatie F4 is ingericht als 24-uursrecovery, ook PACU genoemd. Als recoveryverpleegkundige werk je nauw samen met medewerkers van verschillende disciplines, zoals anesthesiologen, anesthesiemedewerkers, operatieassistenten en artsen van verschillende specialismen. Daarbij is er veel aandacht en inzet voor scholing, kwaliteitsverbetering en patiëntveilige zorg.

Werkwinkel

De Werkwinkel van het UMC Utrecht houdt zich bezig met het inzetten van flexibel personeel. Wij hebben onder meer een grote pool van oproepverpleegkundigen in dienst. Deze verpleegkundigen worden voor korte tijd ingezet op diverse verpleegafdelingen als vervanging bij ziekte of voor een aantal maanden op één afdeling als vervanging voor bijvoorbeeld een zwangerschapsverlof.

Geriatrie

Geriatrie is een afdeling binnen de divisie interne geneeskunde en dermatologie (DIGD) in het UMC Utrecht. We houden ons bezig met patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs. Het specialisme geriatrie richt zich op de diagnostiek en behandeling van oudere mensen met ingewikkelde ziekteproblemen. Vaak worden hun ziektebeelden veroorzaakt door veroudering, of sterk door veroudering beïnvloed. Daarbij kijken we niet naar één probleem, maar naar de hele mens. Onze oudere patiënten hebben vaak meerdere aandoeningen tegelijk, en meestal een combinatie van lichamelijke, psychische, functionele en sociale problemen. Veel voorkomende problemen zijn: mobiliteitsproblemen en vallen, somberheid, eenzaamheid en levensfase problematiek, onverklaarde achteruitgang in het dagelijks functioneren, problemen met het geheugen, infecties en delier. Met ons team geriatrie werken we aan preventie, diagnostiek en de behandeling van klachten

Nefrologie/MDL

MDL/Nefrologie is een verpleegafdeling waar je veel kunt leren. In overleg is het mogelijk een aanvullende cursus te volgen of aan te sluiten bij een werkgroep. Of neem na verloop van tijd deel aan het mentortraject zodat je studenten kunt begeleiden. En kom je ergens niet uit? Dan staat jouw team van 38 collega’s voor jou klaar. Veel jonge verpleegkundigen leggen hier een brede basis voor hun verdere carrière. En zij leren weer van de ervaren collega’s op de afdeling. Maar allemaal hebben ze één doel: goed voor de patiënt zorgen. Het team zet dan ook graag een stapje extra, vertelt het unithoofd. “Een patiënt gaat vandaag na een lange opname naar huis. We hebben slingers opgehangen en straks zwaaien alle verpleegkundigen hem in de gang uit.” Naast het verpleegteam werk je nauw samen met de helpende van de afdeling. Je kunt alle dagen en alle diensten worden ingezet. We zijn gestart met zelfroosteren

Longziekten

De verpleegafdeling Longziekten behandelt patiënten op het gebied van longtransplantaties, longchirurgie, longoncologie, COPD en cystic fybrosis. Ook bieden we zorg aan patiënten die thuis chronische beademing krijgen en tijdelijk worden opgenomen in verband met het in- of bijstellen van de beademingsapparatuur. In onze dagelijkse zorgverlening staat de patiënt centraal. De verpleegafdeling wil zich continu ontwikkelen. Daarom is vorig jaar gestart met het project ‘Samen voor de Patiënt’ (SVP). Elke dienst beginnen we met de dagstart, waar medewerkers van alle disciplines aanwezig zijn. We bespreken relevante zaken, zoals gepland ontslag, overplaatsingen, medicatie, samenwerking en uitslagen van patiëntenenquêtes. Op basis hiervan voeren we mogelijke verbeteringen direct door. De verpleegafdeling Longziekten bestaat uit ongeveer zestig medewerkers, met meerdere (senior) verpleegkundigen, afdelingsassistenten, drie teamleiders en een hoofd zorg. De afdeling gaat groeien naar 33 bedden met acht bewaakte bedden, die de Respiratory Care Unit vormen; de plek waar de ademhaling van patiënten wordt gecontroleerd. Er zijn veel ontwikkelmogelijkheden, zoals het volgen van een oncologie-, medium care of HBO-V opleiding.

Cardiothoracale Chirurgie

Op de verpleegafdeling Cardiothoracale Chirurgie (CTC) draait alles om patiënten in de pre- en postoperatieve fase van een hartoperatie. We leveren voornamelijk zorg aan patiënten met een assist device (steunhart) en aan patiënten die een openhartoperatie of harttransplantatie hebben ondergaan. Het is een dynamische verpleegafdeling met 28 bedden: 6 van deze bedden zijn mediumcare-bedden die bestemd zijn voor het bieden van hoogwaardige zorg aan patiënten in de postoperatieve fase. Je komt terecht in een jong en enthousiast team met een hoog kennisniveau. Daarnaast werk je nauw samen met medewerkers en specialisten van andere disciplines.

Verpleegafdeling Cardiologie

De cardiologieafdeling is een dynamische afdeling waar patiënten alle mogelijke diagnostiek en behandeling krijgen. Patiënten worden vanuit andere centra doorverwezen voor onder andere ICD, ablaties, screening, transplantaties, hartklepimplantatie via de lies en steunharten. Ook bewaken en verzorgen we patiënten na een hartinfarct. In de dagelijkse zorgverlening staat de patiënt centraal. Onlangs is gestart met een vernieuwende multidisciplinaire aanpak ‘de dagstart’. Hierbij zijn alle betrokken disciplines aanwezig, dus ook jij als verpleegkundige cardiologie. We bespreken relevante zaken, zoals gepland ontslag, medicatie, overplaatsing, samenwerking, apparatuur en uitslagen van patiëntenenquêtes. Hierdoor kunnen we direct mogelijke verbeteringen doorvoeren. De ervaring van deze aanpak is dat het effectief en stimulerend werkt voor de patiënt en alle betrokkenen.

Neonatologie

De afdeling neonatologie is onderdeel van het geboortecentrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Pasgeborenen die speciale zorg behoeven, kunnen op de Medium Care, High Care of Intensive Care verblijven om deze zorg te ontvangen. Samen met de afdeling verloskunde van het WKZ geboortecentrum wordt er optimale zorg geboden aan moeder en kind. Niet alleen vóór, maar ook tijdens en na de geboorte.

Start je carrière in het UMC Utrecht

De recruiters van het UMC Utrecht, Inge, Lieselotte en Aleksandra, staan voor je klaar om samen met jou de mogelijkheden te bekijken binnen het UMC Utrecht. Ze kunnen ook een cv- en Linkedin-check met je doen, om je carrièremogelijkheden te vergroten.

Netwerkcorner

Kan je even niet aanschuiven bij de afdeling van jouw voorkeur? Neem dan plaats in de netwerkcorner en leer andere deelnemers kennen!

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op met werken@umcutrecht.nl

Wil je voor de Meet&Greet al kennis met ons maken? Dat kan! Mail of bel ons op 088-2500025.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Foyerlaag 0 - Universitair Medisch Centrum Utrecht

100 Heidelberglaan

3584 CX Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen