Gratis

MeetUp Digitale Identiteitslab @Logius

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Logius

52 Wilhelmina van Pruisenweg

2595 AN Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Langzamerhand speelt een groot gedeelte van ons maatschappelijk leven zich digitaal af. We communiceren via sociale media, bankieren online, kopen goederen via het internet en doen online zaken met de overheid. Een digitale identiteit is een steeds complexer maar belangrijker begrip geworden.

Het Digitale Identiteitslab onderzoekt, bevraagt en test nieuwe vormen van digitale identiteitsconcepten en tools. Het Digitale Identiteitslab is een samenwerking tussen het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Vereniging Nederlandse gemeentes en Waag.

Deze MeetUp vindt plaats bij Logius, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de officiële Nederlandse digitale identiteit: DigiD. Vanuit het Digitale Identiteitslab worden ook andere vormen van digitale identiteit verkend, onderzocht en getest. Door verschillende evenementen, sprints en MeetUps te organiseren, probeert het lab een brede maatschappelijke visie op te halen rond het begrip digitale identiteit.

Tijdens deze interactieve MeetUp bij Logius zullen eerste bevindingen van het lab worden gedeeld en discussie gevoerd over de richting dat het concept digitale identiteit op zou moeten gaan. Wat werkt er goed aan DigiD? Wat missen we nog? Gaan we richting meerdere identiteiten, decentrale opslag, attribuut gebaseerde toegang of toch één 'digitale kluis' waar de overheid op past?

Programma

16:00 - Introductie & welkom
16:20 - Wat is digitale identiteit? (een verkenning door Waag)
16:40 - Logius over digitale identiteit (Diepak Atwaroe, product manager @Logius)
17:10 - Digitale Identiteitslab lessons learned so far (Ivonne Janssen-Dings, Head of Program @Waag)
17:40 - Discussie over authenticatie n.a.v. een aantal stellingen
18:00 - Wrap up, borrel, netwerk moment

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Logius

52 Wilhelmina van Pruisenweg

2595 AN Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen