Gratis

National Sketch Day Middelburg - 18 mei 2019 - Urban Sketchers Netherlands

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stoom

Kanaalweg 24

4337 PA Middelburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 18 mei is er de tweede Sketch Day van het jaar, in Middelburg. Samen met Christien van Driel van Urban Sketchers Middelburg nodigt Urban Sketchers Nederland jullie van harte uit om te komen tekenen in de Zeeuwse hoofdstad.

Middelburg: de culturele hoofdstad van Zeeland, een stad met veel historie en een schat aan monumentale gebouwen, leuke beelden, de VOC pakhuizen, grachten, de Lange Jan en veel gezellige café's en terrasjes. Meer dan genoeg pittoreske plekken om je schetsboek te vullen!

Programma

  • 10.30 - 11.00 inloop bij Stoom. Stoom is een café-restaurant dat gevestigd is op de NS Station van Middelburg. Vanaf het perron loop je er binnen.
  • 11.00 - start van de dag
  • 11.00 - lekker tekenen en/of deelnemen aan een workshop
  • 16.00 - verzamelen bij Stoom voor de groepsfoto en voor 'Show and Tell'.

Rond 17.15-30 kun je mee-eten bij Stoom. Hiervoor moet je vooraf inschrijven en betalen (17,50 euro) - drankjes zijn voor eigen rekening.

Workshops

We hebben drie workshops op deze dag.

1. Winsor & Newton: aquareltechnieken (verschillende tijdstippen - 11.30 - 13.00 - 14.30)
Resident artist Robert Rost van onze partner Winsor & Newton geeft workshops over het gebruik van aquarel: hoe breng je een wassing aan, hoe kun je diepte suggereren. Het is niet de bedoeling om van urban sketchers schilders te maken, maar een aantal basistechnieken onder de knie krijgen zal je schetsen beter maken. Het is een korte workshop (ongeveer een uur), die een aantal keer gegeven zal worden op 18 mei.

2. Workshop boekbinden (11.30 - ongeveer 14.00)
Wie heeft er niet ooit gedacht om zelf een schetsboek te maken? Gertie van der Weiden gaat met jullie aan de slag om de beginselen van het boekbinden onder de knie te krijgen. Je gaat een schetsboek maken met diverse soorten papier, voorzien van een kaft van met stof bekleed karton en van een leeslint. Materialen zijn aanwezig.

3. Sfeerreportage Middelburg (11.30 - ongeveer 14.00)
Agnes den Hartogh geeft al jaren teken- en schilderlessen, in binnen- en buitenland. In Middelburg gaat ze met een groep op stap in de stad voor het maken van een sfeerreportage. Aandachtspunt: compositie. Zelf je tekenspullen meenemen, voor papier wordt gezorgd.

Winsor & Newton stelt de materialen voor de eerste workshop ter beschikking - hartelijk dank! Materiaalkosten voor de tweede en derde workshops worden bekostigd door de Stichting Urban Sketchers Nederland (donaties zijn welkom!).

Bereikbaarheid

We verzamelen aan het begin en eind van de dag bij Stoom, op het NS Station. Dus reizen met de trein ligt voor de hand.

Bij het station is er ook een ruime P&R Parkeerplaats met voordelige tarieven.

Gratis parkeren kan ook, bijvoorbeeld op de Cyclehub. Vandaar is het ruim anderhalve kilometer lopen naar Stoom.

Tot ziens op 18 mei!

We rekenen op mooi weer op 18 mei - Zeeland is de provincie met de meeste zonuren van Nederland. Tot ziens op 18 mei!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stoom

Kanaalweg 24

4337 PA Middelburg

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen