Gratis

Nationale kick-off en try-out Climate Walk (Leiden en online)

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Noorderkwartier, Leiden

Julianastraat

2316 NZ Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
We nodigen je uit om aan te sluiten bij de nationale kick-off en try-out van de Climate Walk op 28 oktober in Leiden of online.

Over dit evenement

De Climate Walk is een onderzoeks-, onderwijs- en kunstproject. In 2022 en 2023 wandelt een internationale groep wetenschappers, kunstenaars en onderwijzers door Europa om de regionale ervaringen met klimaatverandering te begrijpen. Onderweg luisteren we naar lokale perspectieven, leren we van elkaars ervaring en ontwikkelen zo een compleet beeld van deze complexe uitdaging.

Eind 2022 doet de Climate Walk Nederland aan. Van Groningen, via de Noordoostpolder, Almere, Amsterdam, Leiden en dan naar Noord-Brabant. Onderweg laten we zien wat er op lokaal niveau in Nederland gebeurt rondom de klimaatcrisis. Zo geven we deze initiatieven aandacht. Vooral laten we zien hoe onderzoekers, kunstenaars, onderwijzers en anderen in actie komen om het hoofd te bieden aan een van de grootste uitdagingen waar we als land en wereld voor staan.

Graag nodigen we je uit om aan te sluiten bij de nationale kick-off van de Climate Walk op 28 oktober in Leiden en online.

Eerste wandelen we door de stad langs een aantal initiatieven die op een eigen wijze invulling geven aan klimaatactie. Dan gaan we het gesprek aan over hoe we de Climate Walk in Nederland vorm gaan geven.

We nodigen iedereen die langs de route woont of werkt of affiniteit heeft met het onderwerp uit om mee te doen. Voor deze try-out en kick-off nodigen we in het bijzonder cultuurmakers, kunstenaars, wetenschappers en onderwijzers uit.

Voorlopig programma

13:30 - 16:00 Wandeling door Leiden

We lopen van het Noorderkwartier via een aantal initiatieven naar The Field. Onderweg onderzoeken we aan de hand van voorbeelden vragen als: Hoe krijgt iedereen een stem in de klimaatdiscussie? Hoe laten we iedereen meedoen in de transitie naar een nieuwe economie? Hoe maken we van een leefbaar klimaat een mensenrecht?

16:00 - 17:30 Netwerkbijeenkomst Climate Walk (ook online)

Met elkaar bespreken we hoe we in Nederland invulling geven aan de Climate Walk. Denk aan de vorm die we dit laten nemen, de organisaties die het voortouw kunnen nemen en de bijdrage die iedereen kan leveren. Het doel is te komen tot een alliantie van organisaties die echt aan de slag gaat voor eind 2022.

Wat weten we al?

Vanaf juni 2022 loopt de Climate Walk vanuit Noorwegen naar Portugal. Eind 2022 komen ze dan in Nederland aan (tweede helft december). Onderweg wordt onderzoek gedaan en worden allerlei educatieve en culturele projecten opgezet en bij elkaar gebracht. Na aankomst in Portugal in 2023 reist deze “oogst” van de Climate Walk verder door Europa. We hebben nauw contact met de internationale organisatie.

Wie zijn wij?

In Leiden hebben Stichting 2030 en Leiden2022 de handen ineengeslagen om de Climate Walk hier welkom te heten. We weten dat er ook relaties liggen in andere steden. Deze bijeenkomst is ook bedoeld om alle initiatieven bij elkaar te brengen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Noorderkwartier, Leiden

Julianastraat

2316 NZ Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Stichting 2030

Organisator van Nationale kick-off en try-out Climate Walk (Leiden en online)

Stichting 2030 brengt Nederland in beweging om de Sustainable Development Goals te bereiken. Van 26 augustus tot 26 september 2021 laten we in Leiden zien hoe allerlei mensen en organisaties bijdragen aan een betere, eerlijkere en meer duurzame wereld.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen