Meerdere data

Natuurtoezicht vanaf het water (Pompstation Bergsche Maas/Biesbosch) | OMWB...

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Denys & Van Oord

Nieuwe Jachthaven 6

Drimmelen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Waterbedrijf Evides bouwt momenteel een nieuw innamepompstation in de Bergsche Maas, aan de rand van de Biesbosch. De bouw van dit gigantische project, inclusief de bijbehorende leiding naar drinkwaterbekken De Gijster en uitdieping daarvan in de Biesbosch, mag de natuur niet te veel schaden. Daarom houdt Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant toezicht.

In opdracht van de provincie Noord-Brabant en gemeente Altena voeren we controles uit in het kader van de Wet natuurbescherming (soorten en gebied). Hierbij ligt de nadruk op de bescherming van bijzondere diersoorten zoals de Noordse woelmuis, de grote modderkruiper en de visarend.

De actviteit bestaat uit een voorbespreking, veiligheidsinstructie, een vaartocht langs de locatie en een evaluatie. De verzamellocatie is het kantoor van Denys en Van Oord (zie locatie).

Onderdeel van OMWB on Tour
De OMWB zet tijdens OMWB on Tour (16 t/m 20 september 2019) haar deuren open voor opdrachtgevers. Het is mogelijk om een week lang mee te lopen met ons werk. Bekijk het hele weekprogramma op omwb.nl/ontour.


Delen met vrienden

Locatie

Denys & Van Oord

Nieuwe Jachthaven 6

Drimmelen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen