Gratis

Netwerkcafé Zaanstad: De volgende stap in je carrière

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zaantheater

Nicolaasstraat 3

1506 BB Zaandam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Klik op REGISTREER om je in te schrijven


De volgende stap in je carrière

Heb je al heel lang niet meer gesolliciteerd en weet je niet meer hoe je een sollicitatiegesprek voert? Bereid je dan goed voor: gebruik de STAR-methode en laat je bescheidenheid achterwege! Wil je misschien iets heel anders gaan doen dan je altijd gedaan hebt? Ga dan netwerken om je te oriënteren op een nieuw vakgebied. Wil je je cv en brief vormgeven op een moderne manier of LinkedIn gebruiken om te solliciteren?

Kom dan op woensdag 25 april a.s. naar de maandelijkse bijeenkomst van Netwerkcafé Zaanstad, dat inmiddels één jaar bestaat. Het thema is deze keer: De volgende stap in je carrière

Programma

09.00 uur Inloop en netwerkoefening

09.30 uur Welkom

09.35 uur Inleiding: Eén jaar Netwerkcafé Zaanstad - Erik Lambooy, voorzitter Stichting Werken voor Elkaar

10.00 uur - 11.15 uur Workshops, Ronde 1

Hoe maak ik een onderscheidend CV en een opvallende brief - Marlene Hartog (samen-werkt.nl/marlene-hartog)

Hoe kom ik in gesprek met een werkgever? Hoe val ik op tussen alle andere sollicitanten? Tijdens deze workshop CV en brief leer je om op een duidelijke en creatieve manier een CV op te stellen. Tevens leer je om een pakkende brief te schrijven waarmee je in gesprek komt met potentiële werkgevers.

Marlene Hartog is coach en loopbaanadviseur; ze helpt graag mensen die een keuze moeten maken voor de toekomst en die nog niet precies weten hoe en welke stappen zij hiervoor moeten zetten.

Je kwaliteiten volgens de STAR-methode - Monique Hoogland

‘En .. wat is nou een echte kwaliteit van jou?’ In een netwerk- of sollicitatiegesprek is dit een veelgestelde vraag. En natuurlijk wil je je van je beste kant laten zien. Met een goede voorbereiding laat je weten wat je in huis hebt. De STAR-methode is een handig hulpmiddel. Niet alleen om je kwaliteit te benoemen, maar juist om die te onderbouwen met een voorbeeld waaruit dat blijkt. In deze workshop leer je wat de STAR-methode inhoudt en hoe die werkt in de praktijk.

Als trainer heeft Monique Hoogland vier jaar HR-professionals leren werken met de STAR-methode om een echt gesprek aan te gaan met kandidaten. Momenteel begeleidt ze stagiairs en past ze de methode zelf toe; ook Monique is op zoek naar werk.

Hoe voer ik een goed koffiegesprek? - Hans Koenis (Koenis Training en Coaching)

In deze workshop leer je hoe je een goed koffiegesprek voert. Wat vraag je wel, wat vraag je niet? Waar moet je op letten? Wat zijn de valkuilen? Je krijgt veel tips op een interactieve wijze aangereikt, waarmee je zelf verder kunt. Zo ben je beter voorbereid op komende netwerkgesprekken. Je leert kijken, je leert openstaan voor de ander. Je leert focussen.

Na tien jaar lesgeven in het basis- en middelbaar onderwijs wilde Hans Koenis gaan acteren. Hoe dat te leren en ervan te leven was een zoektocht. Hans ontdekte training-acteren en is nu trainer en coach.

11.15 uur- 11.45 Pauze

11.45 uur - 13.00 uur Workshops, Ronde 2

Werk zoeken met LinkedIn - Rob Zwart (netwerkcafezaanstad.nl) en Marc Janssens (werkenvoorelkaar.nl)

Iedereen weet dat LinkedIn een goede manier is om te netwerken en om vacatures te vinden. Hoe breid je je netwerk uit (en met wie)? Hoe vind je nu net die ene vacature? En hoe zorg je dat je alles weet over de organisatie waar je wilt werken en solliciteren? In deze workshop geven Rob en Marc aan de hand van praktijkvoorbeelden aan hoe je LinkedIn kunt gebruiken om doelgericht te solliciteren. Waar moet je LinkedIn profiel aan voldoen? Hoe vind je alles uit over een organisatie voordat je er gaat solliciteren? Hoe werkt rechtstreeks solliciteren op LinkedIn? Waar vind je nog meer vacatures die geschikt zijn voor jou?

Rob Zwart is een baanzoekende vijftigplusser, vrijwilliger van het Netwerkcafé Zaanstad en een echte LinkedIn-expert die zijn kennis graag deelt, bijvoorbeeld tijdens UWV inspiratiedagen. Marc Janssens is verbonden aan de Stichting Werken voor Elkaar. Zijn passie is om mensen te leren om met LinkedIn en met andere zoekmogelijkheden alles te weten te komen over een organisatie om daar doelgericht te kunnen solliciteren.

Presenteren voor bescheiden mensen - Rolf Meijers (Supersollicitant)

Wanneer je in contact komt met werkgevers zal je je van je beste kant willen laten zien. Of het nou in je brief of in een gesprek is, hier ligt je ‘moment of truth’, ofwel jouw moment van de waarheid. Hoe presenteer je je dan? Hoe maak je jezelf kansrijk? In hoeverre voel je je vrij en op je gemak om je allerbeste kant te laten zien? En hoe doe je dat als je eigenlijk een beetje bescheiden van aard bent? Als je vaak zegt en hoort “doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg”, dan maak je het jezelf lastig om je optimaal te presenteren. In deze workshop leer je hoe je jezelf optimaal kan presenteren zonder dat je bescheidenheid je in de weg zit. Rolf reikt je simpele handvatten aan die je verder helpen.

Rolf Meijers helpt werkzoekende vijftigplussers bij het opkrabbelen na hun ontslag en bij het zoeken naar nieuw werk. Omdat hij het allemaal zelf heeft doorgemaakt, weet hij als geen ander dat de reis van oud werk naar nieuw werk heel moei

De relatie tussen karakterstructuur en werk vinden - Carla Bongers (Preventiecoach Amsterdam)

Deze workshop gaat over de methodiek van karakterstructuren. Karaktereigenschappen hebben onbewust veel invloed op wat we voelen, denken en doen. Ze bepalen in grote lijnen ons gedrag en het effect daarvan. In deze workshop leer je: 1) Welke gedragspatronen en overtuigingen invloed hebben bij werk vinden 2) Of deze ondersteunend of juist belemmerend zijn bij het vinden van werk 3) Wat je anders kunt doen 4) Wat en wie gaat je hierbij helpen? 5) Wat word je eerstvolgende concrete stap? Deze workshop is interactief en ervaringsgericht.

Carla Bongers is auteur van het boek: De kracht van karakterstructuren, anders kijken naar jezelf en naar relaties. Zij werkt als preventiecoach stress en burn-out in Amsterdam en omgeving, en geeft workshops over stress-reversal en karakterstructuren.

Tijd en locatie

Wanneer: Woensdag 25 april 2018. Inloop: vanaf 09.00 uur. Start: 09.30 uur. Einde: 13.00 uur

Waar: Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam

Bereikbaarheid: Het Zaantheater is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer (vanaf station Zaandam ca. 10 min. lopen). Kom je met de auto, houd er dan rekening mee dat in de directe omgeving van het Zaantheater alleen betaald parkeren mogelijk is. Consumpties en parkeren zijn voor eigen rekening. Deelname is gratis.


Klik op REGISTREER om je in te schrijven

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Zaantheater

Nicolaasstraat 3

1506 BB Zaandam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen