Gratis

Netwerkcafé Zaanstad: Haal meer uit jezelf

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zaantheater

Nicolaasstraat 3

1506 BB Zaandam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Bij Netwerkcafé Zaanstad kun je oefenen en inspiratie krijgen op jouw weg naar nieuw werk

Over dit evenement

Haal meer uit jezelf

Door je eigen leervermogen en creativiteit aan te boren, creëer je nieuwe perspectieven op werk. Twee experts geven daar deze maand bij Netwerkcafé Zaanstad een workshop over vanuit heel verschillende invalshoeken.

In het ruime en goed geventileerde Zaantheater kunnen we ons gemakkelijk houden aan de coronaregels. Mochten de coronaregels het verbieden om deze bijeenkomst te houden, dan informeren wij je en sturen je de gegevens om mee te doen via Zoom.

Beide workshops worden ook live uitgezonden via Netwerkcafé Online.

Programma

9:30 – 10:00 Inloop en netwerken

Maak kennis met elkaar, ga je thuis voelen, op veilige afstand. Neem je smartphone mee, dan kun je meteen connectie maken om je contact later voort te zetten.

10:00 – 11:00 Interview: Opleidingen bieden kans op werk

Stel je bent op zoek naar een nieuwe werkuitdaging en ziet een geweldige vacature, maar het ontbreekt jou aan precies de gevraagde relevante opleiding en werkervaring of jouw leeftijd is een hindernis. Overkomt jou dat ook wel eens?

Werkgevers lopen te springen om mensen en er is een enorme krapte op de arbeidsmarkt in heel veel beroepen. Aan de andere kant zitten er nog te veel mensen op de bank, zowel startende jongeren als vijftigplussers.

Met andere woorden er is een mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

“Werkgevers kijken vaak alleen naar het cv en of de kandidaat exact in het profiel past terwijl levenservaring, motivatie voor het beroep en competenties wat ons betreft belangrijker zijn”, aldus Anne Vrieze, directeur van de WWZ Academie. “Als WWZ Academie vinden wij dat het certificaat slechts een middel is om het gewenste resultaat te bereiken. Daarom werken we samen met gemeenten en detacheringsbureaus om onze cursisten verder te helpen.”

In haar workshop vertelt zij over de werkwijze van haar academie om het verschil tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te overbruggen en wat jij daar zelf in kunt doen.

Anne Vrieze is directeur van de online WWZ Academie. Hiermee leidt zij mensen op naar het beroep van consulent in het sociale domein. Samen met haar netwerk helpt zij cursisten om een baan te vinden in het veld van zorg en welzijn.

11:00 – 11:30 Pauze, napraten en netwerken

11:30 – 12:30 Workshop: Gebruik je creatieve wijsheid

Wist je dat jouw onbewuste maar liefst 90% van je dagelijkse leven regelt? Denk hierbij aan je hartslag, je spijsvertering, maar ook aan gevoelens en gedachten.

Er schuilt dus ontzettend veel informatie en wijsheid in je onderbewustzijn.

In deze training nodigt talentcoach Jolanda van Velsen jou uit om deze informatie en wijsheid naar boven te halen door je creatieve brein te ontwikkelen.

Dit doe je door aan de hand van intuïtieve, creatieve schrijfopdrachten en een visualisatieoefening je onderbewustzijn te onderzoeken.

Door vaker op deze manier te schrijven krijg je meer helderheid over je gedachten, waardoor je beter weet wat je wilt en welke stappen je kunt zetten.

Neem met pen, papier en een nieuwsgierige blik een duik in je onderbewuste en ontdek welke wijsheid daar op je ligt te wachten!

Jolanda van Velsen (Jolanda van Velsen - Talentcoach)is econoom met een passie voor gedrag. Ze vindt het belangrijk dat iedereen zijn of haar talenten kan benutten. Jolanda weet een vertrouwde omgeving te creëren waarin zij anderen enthousiasmeert, motiveert en uitdaagt om zich verder te ontwikkelen. Dit doet zij via coaching & advies.

12:30 Einde

Info en locatie

  • Vrijdagochtend 28 januari 2022. Inloop 9:30, start 10:00, einde 12:30 uur.
  • Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam . Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Deze ochtend is georganiseerd door de vrijwilligers van Werken voor Elkaar, regioteam Zaanstad.

NetwerkcafeZaanstad.nl is een activiteit van Werken voor Elkaar, een vrijwilligersbeweging van en voor vijftigplussers op weg naar nieuw werk in een baan of als ondernemer.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Zaantheater

Nicolaasstraat 3

1506 BB Zaandam

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Werken voor Elkaar

Organisator van Netwerkcafé Zaanstad: Haal meer uit jezelf

Werken voor Elkaar inspireert vijftigplussers in Nederland om met elkaar meer te halen uit hun vakkennis, beroeps- en levenservaring. Dat doen we door het organiseren van workshops, geleide netontmoetingen en bijzondere activiteiten waarin we enthousiasme, zelfontwikkeling, onderlinge hulp en contact met werkgevers combineren.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen