Gratis

Netwerkcafé Zaanstad: Je kunt meer dan je denkt!

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zaantheater

Nicolaasstraat 3

1506 BB Zaandam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Klik op REGISTREER om je in te schrijven


Vol enthousiasme nodigt Netwerkcafé Zaanstad je uit voor ons volgende evenement in het Zaantheater op 28 februari a.s. met het thema: JE KUNT MEER DAN JE DENKT!

Tijdens dit evenement leer je als werkzoekende vijftigplusser op diverse manieren jouw kwaliteiten in beeld te brengen. De ochtend is leerzaam en gezellig. Daarna kun je zelf thuis geïnspireerd aan de slag met de nieuwe inzichten die je hebt opgedaan tijdens de workshop.

09.00 uur Inloop incl. Netwerkoefening.
09.30 uur Welkomstwoord Netwerkcafé Zaanstad Marjon Bartelds
09.35 uur Keynotespreker Jan Willem van Sandick

Na de gezamenlijke aftrap volgen er twee rondes met workshops.

10.00 uur - 11.15 uur Workshops, Ronde 1

Storytelling voor Dummies - Mindsetbroers (Niek van der Lep en Jeffrey Wildeboer)

Niek van der Lep en Jeffrey Wildeboer zijn door de wol geverfde Trainers/Coaches die een voorliefde hebben voor het aanleren van nieuwe gedragspatronen, de zogenaamde, eventueel, vereiste mindset.

Storytelling is het toepassen van verhalen om een doel te bereiken. Verhalen zijn namelijk een ideale manier om contact te maken, mensen te raken, te verleiden, zingeving of helderheid te bieden. Hoe raak jij de ander? Welk verhaal heb jij dat je graag wilt delen en hoe kun je dit inzetten in je dagelijks leven of op de werkvloer. De MindsetBroers inspireren en geven jou inzicht in hoeveel waarde jij kunt leveren, simpelweg ...door je verhaal op de juiste en meest gestructureerde wijze te vertellen.

Zet jezelf aan - van uitstellen naar DOEN - Linda de Groot

Dit is dé workshop voor enthousiaste uitstellers. In deze workshop neemt Linda je mee in de mysterieuze wereld van het uitstellen. Want hoe werkt dat toch? Je neemt jezelf iets voor, je bent het echt van plan, en vervolgens komt het er toch niet van. Leer hoe uitstellen voor jou werkt, en wat jij nodig hebt om die eerste stap te zetten, en dan de volgende, en de volgende .. om jouw doel te bereiken.

Hoe kan ik mezelf zijn in sollicitategesprekken - Jan Willem van Sandick

Als je in netwerk- en sollicitatiegesprekken iets over jezelf vertelt, is het moeilijk om jezelf te zijn. Je schaamt je misschien voor mindere kanten van jezelf of voor fouten die je in het verleden hebt gemaakt. Hoe kwetsbaar moet je je opstellen?

Of weet je niet zo goed welke positieve dingen je over jezelf kunt vertellen. Of je weet niet wat je wilt of wat je doel is in die gesprekken. Jezelf zijn en tegelijkertijd goed overkomen in netwerk- en sollicitatiegesprekken: Kan dat eigenlijk wel? Je moet jezelf toch verkopen? De spannende vraag is dus: kan ik mezelf (goed) verkopen .. juist door mezelf te zijn? Jan Willem van Sandick geeft in deze interactieve workshop tips en trucs aan je mee.

11.15 uur- 11.45 Pauze

11.45 uur - 13.00 uur Workshops, Ronde 2

Bescheidenheid siert de mens? - Brenda Tjipjes en Peter Bennen

In deze workshop gaat het om bewustwording van het effect van taal in solliciteren, zowel schriftelijk als persoonlijk. Opgemerkt worden betekent: uzelf laten zien en horen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor veel mensen voelt het namelijk niet als makkelijk: uw kwetsbaarheid tonen, uw visie of motto delen, uw vakmanschap verwoorden, uw overtuiging uitstralen, uw wensen uiten.
Wat maakt dit nu zo lastig? In eerste instantie is het een kunst om de woorden ervoor te vinden. En vaak gaat het verwoorden ook nog eens gepaard met belemmerende gedachten: ‘ja, dat zeg je toch niet’, ‘als ik dat zeg kom ik dan niet te arrogant over en ‘ja, mijn sterke punten, dat kan je beter aan anderen vragen; die weten dat beter’. Toch is het belangrijk dat je jezelf durft te laten zien en horen.

Hoe schrijf je een goede motivatiebrief en CV - Paul Muller

Paul heeft jaren ervaring als arbeidsdeskundige, trainer en coach. Hij behandelt in deze workshop de opbouw en structuur van het CV en de motivatiebrief. Zo legt hij het verschil uit tussen een basis en een functioneel CV. Bij de motivatiebrief legt hij het accent op het schrijven van de motivatie en creatieve begin- en sluitzinnen.

Laat je horen! - Lieke Hoogland

Stembevrijder Lieke Hoogland start de workshop met een warming-up met eenvoudige fysieke oefeningen. Daarna ga je lucht geven aan wat er in je leeft en kom je op adem. Je gaat opnoemen wat je allemaal kunt, dat gaan we lekker on-hollands overdrijven: “Yes I can!“ Dit is een actieve workshop in een veilige setting waarbinnen we aandacht besteden aan je zelfvertrouwen. Je komt in je kracht, je gaat ruimte voelen. Schrijf je snel in, want deze workshop heeft slechts plek voor een beperkt aantal deelnemers.

Wanneer: woensdag 28 februari 2018. Inloop: vanaf 09.00 uur. Start: 09.30 uur. Einde: 13.15 uur

Waar: Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam

Bereikbaarheid: Het Zaantheater is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer (vanaf station Zaandam ca. 10 min. lopen). Kom je met de auto, houd er dan rekening mee dat in de directe omgeving van het Zaantheater alleen betaald parkeren mogelijk is. Consumpties en parkeren zijn voor eigen rekening. Deelname is gratis.


Vrijwillige bijdrage gevraagd
Netwerkcafé Zaanstad wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers. We vragen een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten. Een donatie, hoe klein ook, stellen we zeer op prijs! Graag tot ziens op woensdag 28 februari 2018!


Klik op REGISTREER om je in te schrijven

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Zaantheater

Nicolaasstraat 3

1506 BB Zaandam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen