€ 2.799

Omgevingsmanagement binnen de energietransitie | Start 17 maart 2022

Venster Acties en details

€ 2.799

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Coengebouw

Kabelweg 37

1014 BA Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Krijg samen met uw omgeving uw projectplannen voor elkaar

Over dit evenement

Vertraging, imagoschade en geen vergunning: slechte communicatie met uw omwonenden zorgt voor steeds hogere kosten. Inwoners worden steeds kritischer en mondiger over wat er in hun omgeving gebeurt. Hoeveel spandoeken heeft u zien hangen tegen windmolens en zonneparken? Tegelijkertijd dient u in de nieuwe omgevingswet die 1 juli 2022 ingaat bij (omgevings)vergunningaanvragen aan te tonen of u met uw stakeholders, waaronder de omwonenden, in gesprek bent geweest en of u draagvlak bij hen heeft. U kunt dus niet om uw omgeving heen, maar moet ze meenemen vanuit (de voorfase van) uw plannen.

In deze meerdaagse training leert u wat strategisch omgevingsmanagement is, hoe dit u kan helpen en hoe u dit concreet toepast in uw projecten. Aan het einde neemt u omwonenden op het juiste moment en een goede manier mee in uw project, op basis van een compleet participatie- en communicatieplan en incorporeert u dit plan in uw projecttraject. Een opleiding dat kijkt naar projectmatige communicatie, maar die u ook de taal van participatie leert spreken. Het gaat niet alleen om omwonenden informeren, maar ook bewustwording wat het hen kan opleveren. En dit alles met de focus op de energietransitie en praktijkvoorbeelden.De uitstoot die uw footprint bepaalt, komt verspreid vanuit de hele organisatie. Waar moet u starten om dit goed in kaart te brengen? Wat zijn alle mogelijkheden om uw footprint te reduceren? Met de steeds hogere kosten van de CO2-emissies worden andere businessmodellen steeds aantrekkelijker. En dan nog de vraag: hoe neemt u uw stakeholders – intern en extern – mee in uw beslissingen?

Na deze training:

  • Behoud u uw “license to operate” en voorkomt u vertraging door samenwerking met stakeholders
  • Voldoet u aan de participatiewens in de omgevingswet
  • Gaat u naar huis met een communicatieplan en -technieken die passen binnen de doelen van uw bedrijf

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Coengebouw

Kabelweg 37

1014 BA Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator IIR

Organisator van Omgevingsmanagement binnen de energietransitie | Start 17 maart 2022

IIR houdt al ruim 30 jaar professionals op de hoogte over specifieke vakinhoudelijke kennis en vaardigheden. We bepalen de inhoud van congressen door te luisteren, naar u en uw collega’s via marktonderzoek en enquêtes, telefonische interviews en adviezen vanuit ons netwerk. Resultaat? Praktijkgerichte leer- en netwerkbijeenkomsten, masterclasses en conferenties. Met IIR blijft u op de hoogte en zorgt u zelf voor innoverende oplossingen.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen