Gratis

Open Dag Zonnepark Uden - Investeren via ZonnepanelenDelen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zonnepark Hoogveld in Uden

Zeelandsedijk 13

5408 SL Volkel

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Open dag Zonnepark Uden, een buitengewoon duurzaam zonne-energieproject met faciliteiten voor bijen, vogels, insecten en andere natuur!

Over dit evenement

Op woensdag 19 juni wordt een open dag georganiseerd, zodat geïnteresseerden het park, waar schone energie voor ruim 4.000 huishoudens opgewekt wordt, kunnen bekijken.

Vrijwilligers van de Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden gaan rondleidingen geven en laten zien hoe het park bijdraagt aan een betere biodiversiteit. Het evenement begint om 16:00 uur met een toespraak van de initiatiefnemers van het zonnepark, gelegen aan de Zeelandsedijk. Zo vieren we samen het succes van het project!

Zonnepark Uden is met bijzonder duurzame partners gerealiseerd. Naast TPSolar zijn onder andere Obton, de gemeente Uden, Triodos Bank en Greenchoice betrokken. Powered by ZonnepanelenDelen.

Voorwaarde voor het gebruik van grond voor zonne-energie is, dat het goed ingepast wordt in de natuur en gemeenschap. Zonnepark Uden is hiervoor een modelvoorbeeld, waar veel faciliteiten gemaakt zijn voor bijen, vogels, kleine zoogdieren en andere natuur.

Bij de ontwikkeling van het zonnepark in Uden is er bewust rekening gehouden met de omgeving. Ontwikkelaar TPSolar schakelde Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden in voor de landschappelijke inpassing en het ecologische beheer. Als groene elementen hebben zij onder andere gekozen voor ecologische verbindingszones, poelen en struweelbeplanting welke als biotopen voor vogels, insecten en kleine zoogdieren dienen. Zo kan dit zonnepark dubbel zijn werk doen, schone energie opwekken en het milieu in evenwicht houden.

Het zonnepark draagt bij aan de ambitie van een energieneutraal Uden. Gemeente Uden steunt het project vanwege de goede inpassing en het dubbele gebruik van de grond.

Dit kun je zelf bekijken op het zonnepark, waar die dag de schapen rondlopen en onder het genot van een kopje koffie eventuele extra vragen kunnen worden beantwoord. We verwelkomen je graag woensdag 19 juni!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Zonnepark Hoogveld in Uden

Zeelandsedijk 13

5408 SL Volkel

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen