Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Science Park 608

Startup Village

1098 XH Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 21 juni opent Waag de eerste buitenpost van planet B, een plek voor artistiek en publiek onderzoek op het Amsterdam Science Park. Een plek voor expedities waarin burgers, kunstenaars en wetenschappers op gelijke voet samenwerken aan een inclusieve en ecologische toekomst.

De opening is de eerste stap in de missie van planet B om de komende vijf jaar een laboratorium voor de toekomst te realiseren. Denkers, kunstenaars, organisaties en kennisinstellingen die zich bezighouden met AI zijn van harte uitgenodigd om het openingsevent bij te wonen.

Programma

18.30 uur - Inloop
19.00 uur - Lancering planet B door Touria Meliani, wethouder cultuur en digitale stad Amsterdam
19.15 uur - Openingsspeeches door Flavia Dzodan (Sandberg Instituut), Leo le Duc (directeur Amsterdam Science Park), Marleen Stikker (directeur Waag) en Chris Julien (research director Waag)
19.30 uur - Artistieke installatie Wheel of Fortune van Telemagic en feestelijke borrel met Future Vintage

AI Culture Lab bij planet B

In het AI Culture Lab gaat een interdisciplinair gezelschap van kunstenaars, burgers, technologie-ontwikkelaars, ondernemers en wetenschappers op zoek naar de rol en het potentieel van AI. Naast de reeds bestaande wetenschappelijke onderzoekspraktijk op Amsterdam Science Park, krijgen artistiek onderzoek en het burgerperspectief een plek in het lab. Vanuit dit brede perspectief worden de ethische, culturele, filosofische en praktische dimensies van AI onderzocht.

Kunstenaars(collectieven) die dit jaar artistiek onderzoek zullen doen bij het AI Culture Lab zijn: Aesthetics of Exclusion (Sjoerd ter Borg), Antti Tenetz, Tomo Kihara en Femke Herregraven.

Datum en tijd

Locatie

Science Park 608

Startup Village

1098 XH Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Stichting Waag Society

Organisator van Opening planet B

Waag operates at the intersection of science, technology and the arts. Our work focuses on emergent technologies as instruments of social change, and is guided by the values of fairness, openness and inclusivity. Waag’s dedicated team of sixty thinkers and makers empowers people to become active citizens through technology.

 

Waag opereert al 25 jaar op het kruispunt van kunst, wetenschap en technologie. Het verkent de sociale en culturele impact van nieuwe technologieën en hun toepassing voor sociale innovatie. Met een team van ruim zestig denkers en makers zet Waag aan tot actief burgerschap door open, eerlijke en inclusieve technologie te ontwikkelen.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen