Opening planet B

Opening planet B

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Science Park 608

Startup Village

1098 XH Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 21 juni opent Waag de eerste buitenpost van planet B, een plek voor artistiek en publiek onderzoek op het Amsterdam Science Park. Een plek voor expedities waarin burgers, kunstenaars en wetenschappers op gelijke voet samenwerken aan een inclusieve en ecologische toekomst.

De opening is de eerste stap in de missie van planet B om de komende vijf jaar een laboratorium voor de toekomst te realiseren. Denkers, kunstenaars, organisaties en kennisinstellingen die zich bezighouden met AI zijn van harte uitgenodigd om het openingsevent bij te wonen.

Programma

18.30 uur - Inloop
19.00 uur - Lancering planet B door Touria Meliani, wethouder cultuur en digitale stad Amsterdam
19.15 uur - Openingsspeeches door Flavia Dzodan (Sandberg Instituut), Leo le Duc (directeur Amsterdam Science Park), Marleen Stikker (directeur Waag) en Chris Julien (research director Waag)
19.30 uur - Artistieke installatie Wheel of Fortune van Telemagic en feestelijke borrel met Future Vintage

AI Culture Lab bij planet B

In het AI Culture Lab gaat een interdisciplinair gezelschap van kunstenaars, burgers, technologie-ontwikkelaars, ondernemers en wetenschappers op zoek naar de rol en het potentieel van AI. Naast de reeds bestaande wetenschappelijke onderzoekspraktijk op Amsterdam Science Park, krijgen artistiek onderzoek en het burgerperspectief een plek in het lab. Vanuit dit brede perspectief worden de ethische, culturele, filosofische en praktische dimensies van AI onderzocht.

Kunstenaars(collectieven) die dit jaar artistiek onderzoek zullen doen bij het AI Culture Lab zijn: Aesthetics of Exclusion (Sjoerd ter Borg), Antti Tenetz, Tomo Kihara en Femke Herregraven.

Datum en tijd

Locatie

Science Park 608

Startup Village

1098 XH Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen