Gratis

Praktijkdag Kinderrechten op lokaal niveau

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Hopper jeugdverblijf Het Scoutshuis

45 Wilrijkstraat

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op vrijdag 5 oktober organiseert Kinderrechtencoalitie Vlaanderen een praktijkdag rond 'Kinderrechten op lokaal niveau'. Het volledige programma en details per praktijktafel vind je hier.

De Kinderrechtencoalitie Vlaanderen bestaat uit 27 lidorganisaties die samen toezien op de naleving van het Kinderrechtenverdrag in Vlaanderen. Ze stelt om de 5 jaar een ‘alternatief rapport’ samen over het naleven van de kinderrechten in België en rapporteert hierover aan het Kinderrechtencomité in Genève.

Het werken aan kinderrechten gebeurt echter elke dag, door elke professional of beleidsmaker die werkt met of voor kinderen en jongeren. Ook de kinderen zelf spelen een belangrijke rol in het waarmaken van hun rechten. Ze moeten ze kennen, ze moeten de ruimte krijgen om hun mening te geven en hun leven en omgeving mee vorm te geven.

Een plaats waar dit bij uitstek kan gebeuren is het lokaal niveau. Lokale diensten, organisaties en bestuurders staan het dichtst bij de leefwereld van kinderen en jongeren en hebben heel wat instrumenten in handen om het Kinderrechtenverdrag te realiseren in hun eigen gemeente.

De Kinderrechtencoalitie vertaalde haar alternatief rapport voor Genève in een handige poster met tips rond 13 kinderrechten op lokaal niveau. Op vrijdag 5 oktober stellen we 8 praktijktafels voor met inspiratie om hiermee aan de slag te gaan.

Op het einde van de dag is er de mogelijkheid om een persoonlijke schets te laten maken van je opgedane ideeën, door de makers van de poster.

Deze praktijkdag is een aanrader voor i
edereen die bij lokaal niveau met jeugd- en welzijnsbeleid bezig is: lokale besturen, jeugdraden, politici, OCMW diensten, CAW's, huizen van het kind, welzijnsdiensten, diensten onderwijs en kinderopvang, jeugdverenigingen, ...

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Hopper jeugdverblijf Het Scoutshuis

45 Wilrijkstraat

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen