Presentatie Cokerije Houtolie 14 december 2019

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Buurtlocatie 'In de Groeituinen'

Hobbywerkplaats Ambachtshonk

Patersweg 53

3314 HT Dordrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Door op de groene knop 'Registreer' te klikken, reserveer je een plek bij de presentatie Houtbehandeling met olie, die georganiseerd wordt door de Drechtstedendraaiers en het Ambachtshonk. Zo kun je je dus aanmelden voor een plek. En ben je er zeker van dat je mee kunt doen.

De bijeenkomst is bedoeld voor houtdraaiers, meubelmakers en andere houtbewerkers die belangstelling hebben voor de beste afwerking van hun projecten. De presentatie vindt plaats in de hobbywerkplaats voor houtbewerking, Patersweg 53 in Dordrecht. De presentatie is gratis toegankelijk.

Tijdens de presentatie vertelt Ron van Zaltbommel van de Cokerije over het gebruik van ambachtelijk gekookte olie. Die is op basis van oude recepten met natuurlijke grondstoffen gemaakt met zo weinig mogelijk oplosmiddelen. Voor elk project is er een passend olieproduct, dat het hout verzadigt, in tegenstelling tot vernis of verf en daardoor optimaal bescherming biedt. Tijdens de presentatie is er instructie over het gebruik van de hout-olie en volop gelegenheid voor het vragen van advies.

Stichting Ambachtshonk biedt als hobbywerkplaats faciliteiten aan fanatieke amateurs in houtbewerking die gezamenlijk zelfstandig kunnen werken aan een eigen werkstuk. Dat kan tijdens openingstijden, op basis van een werkplaatsabonnement. Daarnaast biedt het Ambachtshonk ruimte aan de Drechtstedendraaiers, de regionale afdeling van de houtdraaiersvereniging Radius. Meer informatie over Radius is te vinden op www.houtdraaien.com.


Meer informatie over het Ambachtshonk vind je hier.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Buurtlocatie 'In de Groeituinen'

Hobbywerkplaats Ambachtshonk

Patersweg 53

3314 HT Dordrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen