Professional Course: Authentiek leiderschap

Venster Acties

Professional Course: Authentiek leiderschap

Tijdens deze leiderschapstraining werk je aan de cruciale vaardigheden die je als moderne leider nodig hebt.

Door The School of Life Amsterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

Begint op do. 12 okt. 2023 09:30 CEST

Locatie

The School of Life Amsterdam Frederiksplein 54 The School of Life 1017 XN Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Over dit evenement

 • 7 uren 30 minuten
 • eTicket voor mobiel

In acht intensieve dagen verspreid over een periode van vier maanden breng je jouw authentieke zelf in je leiderschap naar voren. Tijdens dit programma versterk je je communicatievaardigheden en onderzoek je de balans tussen het bieden van veiligheid en het uitdagen van je teamleden. Ook leer je hoe je binnen je team ruimte maakt voor creativiteit en innovatie. Tegelijkertijd werk je aan een krachtig en aantrekkelijk verhaal waarmee je jouw visie de wereld in brengt; een verhaal dat je gaat helpen anderen met je mee te nemen. Je leert hoe je focus houdt en je je niet laat afleiden door de waan van de dag, cynici, sceptici en andere zaken die je van je pad afbrengen. En hoe je tegelijkertijd wel open kunt blijven staan voor kritiek en ideeën van anderen.

Tegelijkertijd werk je aan een krachtig en aantrekkelijk verhaal waarmee je jouw visie de wereld in brengt; een verhaal dat je gaat helpen anderen met je mee te nemen. Je leert hoe je focus houdt en je niet laat afleiden door de waan van de dag, cynici, sceptici en andere zaken die je van je pad kunnen afbrengen. En hoe je tegelijkertijd wel open kunt blijven staan voor kritiek en ideeën van anderen.

Leiderschap in een moderne wereld

Wil jij de impact die je als leider hebt op je omgeving vergroten? Dit leiderschapsprogramma is ontwikkeld voor ambitieuze, zelfbewuste en ervaren leiders die zich verder te ontwikkelen om de wereld om zich heen te kunnen veranderen. Alles wordt steeds complexer. Modellen van organiseren en leiderschap die nog niet lang geleden gangbaar waren, werken niet meer. In die complexiteit moet de moderne, authentieke leider de weg vinden én wijzen. Niet als een generaal die zijn troepen het strijdveld opstuurt, maar als een gids die vanuit een sterke visie, enthousiasme en verbinding de weg wijst en zijn medereizigers meeneemt, en tegelijk vrij laat om zelf oplossingen te ontdekken.

Resultaten dit programma

 • Je verdiept jouw persoonlijke visie op leiderschap
 • Je leert hoe je vanuit die visie je team en stakeholders inspireert en mobiliseert
 • Je onderzoekt wat jouw ‘purpose’ is en hoe je anderen helpt die van hen te ontdekken
 • Je brengt eigen cases in en onderzoekt deze met de docenten en andere deelnemers
 • Je leert hoe je je dieper verbindt met je teamleden en wat daarbij in de weg kan zitten

Voor wie?

Je bent een ambitieuze, zelfbewuste leidinggevende met HBO- of WO-denkniveau en je wilt werken aan het versterken van jouw impact op je omgeving. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een leiderschapspositie; een leider van leiders. Je bent zelfsturend, in staat tot zelfreflectie en bent klaar voor om een stap te maken in je professionele ontwikkeling.

De docenten: Gijs Deckers

Gijs Deckers is filosoof en psycholoog en werkt als coach, trainer, spreker en theatermaker. In zijn werk weet hij verhalen, humor en kennis in te zetten om deelnemers tot nieuwe inzichten te verleiden. Hij heeft programma’s ontwikkeld voor onder andere de Universiteit van Leiden en de Koninklijke BAM Groep. Door zijn achtergrond in zowel de psychologie als de filosofie, weet hij de juiste vragen te stellen en snel tot de kern te komen.

De docenten: Christianne Leenhouts

Christianne Leenhouts is psycholoog, coach en trainer. Ze werkte jarenlang als senior change manager bij PwC waar ze focuste op gedrag en leiderschap. Naast haar werk bij The School of Life is Christianne docent aan de postgraduate opleiding Compliance & Integriteit Management aan de Vrije Universiteit. Teams en individuen aanzetten tot reflectie en vervolgens in beweging krijgen, is haar specialisatie.

Het programma van Authentiek leiderschap

Blok 1: Richting geven

In het eerste blok maken een inventarisatie van de veranderingen die zich in de wereld voltrekken en wat die voor ons betekenen. Dit doen we aan de hand van hedendaagse denkers. We onderzoeken wat leiderschap betekent, welke modellen er bestaan en welke voor jou nuttig zijn. Ook maak je een diepe verkenning van de richting die jij gaat inzetten. Waar ga je voor staan? In deze twee dagen leer je ook de andere deelnemers kennen. Met hun unieke persoonlijkheid, kwaliteiten en drive vormen zij een belangrijke spiegel en bron van inspiratie voor jouw ontwikkeling.

Blok 2: Zelfonderzoek

Goede leiders weten niet alleen waar ze voor staan, ze weten ook wie ze ten diepste zijn. Daarom maak je dit blok een ‘deep dive’ in jezelf. Wie ben je? Wat zijn je psychologische basisbehoeften? Wat laat je van jezelf zien? En wat niet? Hoe klinkt jouw innerlijke dialoog? Ben je soms streng voor jezelf? Of ben je misschien te lief? Om een alomvattend beeld te krijgen, kijk je niet alleen naar binnen, maar betrek je ook een aantal van jouw ‘stakeholders’. Hoe kijken zij naar jou? En waarin heb je volgens hen iets te leren? Je krijgt handzame tools aangereikt om verschillende aspecten van je persoonlijkheid en verborgen talenten te onderzoeken en te ontwikkelen. Je leert hoe je je kwetsbaar opstelt om op open en constructieve wijze de dialoog met anderen aan te gaan.

Blok 3: In verbinding blijven

In het derde blok richt je de blik naar buiten. Want als je als leider succesvol wil zijn, zul je met de mensen om je heen moeten kunnen verbinden. Dat vereist een proactieve, open en belangstellende houding. De meesten van ons zullen dat beamen, maar we weten allemaal ook hoe lastig het is om in de achtbaan van het moderne leven echt contact te maken en te houden. Als we niet oppassen, vervallen onze relaties tot het transactionele niveau. En dan wordt effectief leidinggeven lastig. In dit blok onderzoek je daarom wat jou in de weg staat bij het creëren van echte verbinding en leer je hoe je door meer van jezelf te laten zien het vertrouwen van anderen wint.

Blok 4: Beweging creëren

Binnen de context van de training is het veilig om te onderzoeken en te experimenteren, maar nu is het tijd om alles wat je geleerd hebt in praktijk te brengen. Je hebt al veel in beweging gebracht, het is nu zaak om die beweging te versterken en verder te brengen. In dit blok doe je de laatste kennis op die je nodig hebt om dat succesvol te doen binnen jouw specifieke context. Je brengt al je inzichten samen om een heldere koers uit te zetten voor jezelf, je team of je organisatie. Welke kant wil je op? Hoe ga je dat doen? Wie en wat heb je daarvoor nodig? Hoe zorg je dat je samen op koers blijft? En wat doe je als je afdwaalt? Al deze elementen smeed je tot jouw eigen inspirerende verhaal: jouw unieke visie als leider waarmee jij de toekomst met vertrouwen tegemoet treedt.

Praktische informatie

 • Voertaal: Nederlands
 • Soort: 8-daags Leiderschapsprogramma met persoonlijke leiderschapscoaching.
 • Studielast: Naast de lesdagen, krijg je opdrachten mee om op je werk en thuis uit te voeren. Hiervoor heb je ca. 1 uur per week voor nodig.
 • Niveau: Deze course is bestemd voor leidinggevenden, met minimaal twee jaar ervaring als leidinggevende
 • Studiemateriaal: De prijs is inclusief het studiemateriaal. Bij aanvang en tijdens de course ontvang je werkboeken voor de verschillende modules en workshops.
 • Locatie: I
 • Deelnemers: Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen per keer.

Over de organisator

Georganiseerd door
The School of Life Amsterdam

The School of Life is een internationale organisatie die mensen helpt om meer voldoening uit het leven te halen – zowel persoonlijk als professioneel – met behulp van inzichten uit de filosofie, psychologie en kunsten.

€ 5.989,50