Professional Course: Reinventing Leadership

Venster Acties

Professional Course: Reinventing Leadership

Tijdens deze leiderschapstraining werk je aan de cruciale vaardigheden die je als moderne leider nodig hebt.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Landgoed de Horst Driebergen 1 De Horst 3971 KR Driebergen-Rijsenburg Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Over dit evenement

Tijdens deze leiderschapstraining werk je aan de cruciale vaardigheden die je als moderne leider nodig hebt. Je verdiept je zelfkennis, zodat je je bewuster wordt van jouw kwaliteiten en eventuele blinde vlekken. Je ontwikkelt jouw persoonlijke visie en vindt woorden voor wat je belangrijk vindt. Je versterkt je communicatievaardigheden en onderzoekt hoe je de juiste balans vindt tussen het bieden van veiligheid en het uitdagen van je teamleden. Ook leer je hoe je binnen je team ruimte maakt voor creativiteit en innovatie.

Tegelijkertijd werk je aan een krachtig en aantrekkelijk verhaal waarmee je jouw visie de wereld in brengt; een verhaal dat je gaat helpen anderen met je mee te nemen. Je leert hoe je focus houdt en je niet laat afleiden door de waan van de dag, cynici, sceptici en andere zaken die je van je pad kunnen afbrengen. En hoe je tegelijkertijd wel open kunt blijven staan voor kritiek en ideeën van anderen.

Tijd voor nieuw leiderschap

Want als er iets duidelijk is geworden de afgelopen tijd, dan is het dat we niet terug kunnen en willen naar ‘business as usual’. We zullen met elkaar nieuwe richtingen moeten verkennen, om samen een wereld vorm te geven die duurzaam, inclusief en toekomstbestendig is. Daarvoor hebben we leiders met lef en visie nodig.

Leiders van nu moeten namelijk op zichzelf vertrouwen om inhoud te geven aan de manier waarop zij leiden. Zij vallen niet terug op oude, vanzelfsprekende rolpatronen maar ontwikkelen hun eigen stijl. Geloofwaardigheid en respect dwingen zij niet af, maar worden verdiend door op authentieke en betrouwbare wijze te verbinden, vertrouwen te geven en uit te dagen. Vanuit een sterke 'purpose' zetten zij zich in om de wereld beter achter te laten dan zij haar aantroffen. In dit programma helpen we deze leiders met overtuiging hun eigen pad te creëren en om te gaan met de uitdagingen die ze onderweg kunnen tegenkomen.

Een leider is op zijn best als mensen nauwelijks doorhebben dat zij er is. Als het werk gedaan, het doel bereikt is, dan zullen ze zeggen: we hebben het zelf gedaan.

-Lao-Tse

Resultaten van deze course

 • Je verdiept jouw persoonlijke visie op leiderschap
 • Je leert hoe je vanuit die visie je team en stakeholders inspireert en mobiliseert
 • Je onderzoekt wat jouw 'purpose' is en hoe je anderen helpt die van hen te ontdekken
 • Je brengt eigen cases in en onderzoekt deze met de docenten en andere deelnemers
 • Je leert hoe je je dieper verbindt met je teamleden en wat daarbij in de weg kan zitten

De ervaring

The School of Life zet het beste uit de filosofie, psychologie, gedragswetenschap, neurowetenschap en andere vakgebieden in om je te helpen de kwaliteit van je denken, handelen en communiceren te vergroten. Tijdens Reinventing Leadership volg je in vier maanden tijd een reeks van vier tweedaagsen met een groep van tien tot maximaal twintig andere leiders uit diverse sectoren van de maatschappij. Tussen de sessies krijg je opdrachten om je ervaring te verdiepen. De beleving is rijk, interactief, uitdagend en plezierig. Je kunt ervoor kiezen de course aan te vullen met twee verdiepende coachingsgesprekken.

Voor wie?

Deze course is bestemd voor leidinggevenden die hun ontwikkeling in een stroomversnelling willen brengen en meer impact willen maken. Het is aan te raden dat je minimaal twee jaar ervaring als leidinggevende hebt, omdat je dan voldoende ‘materiaal’ hebt om mee te werken.

Afbeelding van Professional Course: Reinventing Leadership

De docenten: Gijs Deckers

Gijs Deckers is filosoof en psycholoog en werkt als coach, trainer, spreker en theatermaker. In zijn werk weet hij verhalen, humor en kennis in te zetten om deelnemers tot nieuwe inzichten te verleiden. Hij heeft programma’s ontwikkeld voor onder andere de Universiteit van Leiden en de Koninklijke BAM Groep. Door zijn achtergrond in zowel de psychologie als de filosofie, weet hij de juiste vragen te stellen en snel tot de kern te komen.

De docenten: Christianne Leenhouts

Christianne Leenhouts is psycholoog, coach en trainer. Ze werkte jarenlang als senior change manager bij PwC waar ze focuste op gedrag en leiderschap. Naast haar werk bij The School of Life is Christianne docent aan de postgraduate opleiding Compliance & Integriteit Management aan de Vrije Universiteit. Teams en individuen aanzetten tot reflectie en vervolgens in beweging krijgen, is haar specialisatie.

Het programma

Blok 1: Richting geven

In het eerste blok maken we aan de hand van hedendaagse denkers een inventarisatie van de veranderingen die zich in de wereld voltrekken en wat die voor ons betekenen. We onderzoeken wat leiderschap betekent, welke modellen er bestaan en welke voor jou nuttig zijn. Ook maak je een diepe verkenning van de richting die jij wilt gaan inzetten. Waar ga je voor staan? In dit blok leer je ook de andere deelnemers kennen. Met hun unieke persoonlijkheid, kwaliteiten en drive vormen zij een belangrijke spiegel en bron van inspiratie voor jouw ontwikkeling.

Blok 2: Zelfonderzoek

Goede leiders weten niet alleen waar ze voor staan, ze weten ook wie ze ten diepste zijn. Daarom maak je dit blok een ‘deep dive’ naar jezelf. Wie ben je? Wat zijn je psychologische basisbehoeften? Wat laat je van jezelf zien? En wat niet? Hoe klinkt jouw innerlijke dialoog? Wanneer ben je te streng voor jezelf? En wanneer te lief? Om een alomvattend beeld te krijgen kijk je niet alleen naar binnen, maar betrek je ook een aantal van jouw ‘stakeholders’. Hoe kijken zij naar jou? En waarin heb je volgens hen iets te leren? Je krijgt handzame tools aangereikt om verschillende aspecten van je persoonlijkheid en verborgen talenten te onderzoeken en te ontwikkelen. Je leert hoe je je kwetsbaar opstelt om op open en constructieve wijze de dialoog met anderen aan te gaan.

Blok 3: In verbinding blijven

In het derde blok richt je de blik naar buiten. Want als je als leider succesvol wil zijn, zul je met de mensen om je heen moeten kunnen verbinden. Dat vereist een proactieve, open en belangstellende houding. De meeste van ons zullen dat beamen, maar we weten allemaal ook hoe lastig het is om in de achtbaan van het moderne leven echt contact te maken en te houden. Als we niet oppassen vervallen onze relaties tot het transactionele niveau. En dan wordt effectief leidinggeven lastig. In dit blok onderzoek je daarom wat jou in de weg staat bij het creëren van echte verbinding en leer je hoe je door meer van jezelf te laten zien het vertrouwen van anderen wint.

Blok 4: Beweging creëren

Binnen de context van de training is het veilig om te onderzoeken en te experimenteren, maar nu is het tijd om alles wat je geleerd hebt in praktijk te brengen. Je hebt al veel in beweging gebracht, het is nu zaak om die beweging te versterken en verder te brengen. In dit blok doe je de laatste kennis op die je nodig hebt om dat succesvol te doen binnen jouw specifieke context. Je brengt al je inzichten samen om een heldere koers voor jezelf, je team of je organisatie uit te stippelen. Welke kant wil je op? Hoe ga je dat doen? Wie en wat heb je daarvoor nodig? Hoe zorg je dat op koers blijft? En wat doe je als je afdwaalt? Al deze elementen smeed je tot jouw eigen inspirerende verhaal: jouw unieke visie als leider waarmee jij de toekomst met vertrouwen tegemoet treedt.

Praktische informatie

 • Voertaal: Nederlands
 • Soort: 8-daagse Business Course met persoonlijke leiderschapscoaching
 • Studielast: Naast de lesdagen, krijg je opdrachten mee om op je werk en thuis uit te voeren. Hiervoor heb je ca. 1 uur per week voor nodig.
 • Niveau: Deze course is bestemd voor leidinggevenden, met minimaal twee jaar ervaring als leidinggevende
 • Studiemateriaal: De prijs is inclusief het studiemateriaal. Bij aanvang en tijdens de course ontvang je werkboeken voor de verschillende modules en workshops.
 • Locatie: Landgoed de Horst
 • Deelnemers: Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen aan deze Business Course
 • CRKBO: Wij staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKB). Dit betekent dat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Over The School of Life voor Professionals

The School of Life combineert de beste ideeën uit het verleden met moderne inzichten op het gebied van organisatieontwikkeling. We richten ons op het verhogen van emotionele en sociale intelligentie met het doel mensen te laten groeien, zowel persoonlijk als professioneel. In onze sessies zetten wij inzichten en kennis in om innovatieve oplossingen te vinden voor de belangrijkste problemen waar professionals en organisaties tegenaan lopen. In onze programma's ligt er veel nadruk op experiment en oefening. Door in een geanimeerde en veilige setting aan de slag te gaan met de lesstof, ervaren deelnemers direct het effect ervan.

Vanaf € 0