Professional Intensive: Radicaal anders denken over werk met Karim Benammar

Professional Intensive: Radicaal anders denken over werk met Karim Benammar

Venster Acties en details

Geannuleerd

Datum en tijd

Locatie

The School Of Life Amsterdam

54 Frederiksplein

1017 XN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Deze Intensive is een mentale achtbaan die je voorgoed anders laat kijken naar je werk, je leven en de wereld.

Over dit evenement

Hoe bevlogen we als professionals ook zijn, er zijn van die momenten dat het gewoon even wat minder gaat. We lopen vast, vallen in herhaling en blijven hangen in vastgeroeste patronen. Ons denken en handelen zijn gebaseerd op verborgen aannames. We denken zoals het hoort, doen dingen omdat we ze altijd zo deden en beseffen niet dat onze realiteit het product is van onze gedachten. Die realiteit kunnen we vormen, als we ons bewust worden van onze aannames die onder ons denken liggen. En dat is precies wat we vandaag gaan doen. Door je te oefenen in de techniek van het reframen leer je hoe je die verborgen aannames zichtbaar maakt en experimenteer je met radicaal andere aannames. Daardoor kantelt je wereldbeeld en blijken oplossingen veel eenvoudiger dan je dacht.

In deze workshop:

  • Je krijgt inzicht in verborgen aannames over je werk, organisatie en sector
  • Je leert de reframing-techniek
  • Je leert hoe je ingesleten patronen doorbreekt en gestagneerde energie weer laat stromen
  • Je krijgt de tools om je eigen bewegingsvrijheid en autonomie te hervinden in elke situatie
  • Je ontwikkelt vertrouwen om in het onbekende te stappen en je daar meer thuis te voelen

Programma

We bespreken welke grote ontwikkelingen en disrupties er momenteel plaatsvinden in onze manier van leven, werken, en de businessmodellen van verschillende sectoren. Dan gaan we in groepjes aan de slag met de techniek van herkaderen, om een radicale blik op onze organisatie of onze sector te krijgen.

We werken in tweetallen aan het herkaderen van je eigen werkactiviteiten. Je gaat je eigen aannames kritisch bekijken en vervangt ze door radicaal andere aannames. Je ontwerpt een experiment om deze nieuwe aannames te testen in je werk, en zo je inzichten direct om te zetten in actie.

Afbeelding van Professional Intensive: Radicaal anders denken over werk met Karim Benammar

De docent: Karim Benammar

Karim Benammar is filosoof, gespecialiseerd in manieren waarop wij onze denkprocessen vormgeven. Hij heeft filosofie gestudeerd en gedoceerd over de hele wereld: in het Verenigd Koninkrijk, Amerika en Japan. Het is zijn doel om filosofische ideeën helder te beschrijven en ze te verbinden met onze ervaring, en daarnaast als werkvormen te gebruiken in ons dagelijks leven. Hij is auteur van ‘Overvloed’, ‘Reframing – the art of thinking differently’ en ‘Denken over geld en waarde’.

Praktische informatie

Locatie: Frederiksplein 54

Voertaal: Nederlands

Studielast: Er is geen verplicht huiswerk. Wel krijg je ideeën en technieken mee die je na de workshop kan gaan uitproberen en toepassen in je werk.

Studiemateriaal: Je hoeft geen studiemateriaal aan te schaffen voor deze workshop.

Niveau: Er is geen ingangseis.

CRKBO: Wij staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKB). Dit betekent dat wij voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Over The School of Life voor Professionals

The School of Life combineert de beste ideeën uit het verleden met moderne inzichten op het gebied van organisatieontwikkeling. We richten ons op het verhogen van emotionele en sociale intelligentie met het doel mensen te laten groeien, zowel persoonlijk als professioneel. In onze sessies zetten wij inzichten en kennis in om innovatieve oplossingen te vinden voor de belangrijkste problemen waar professionals en organisaties tegenaan lopen. In onze programma's ligt er veel nadruk op experiment en oefening. Door in een geanimeerde en veilige setting aan de slag te gaan met de lesstof, ervaren deelnemers direct het effect ervan.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen