Professional: Persoonlijk leiderschap

Venster Acties

Professional: Persoonlijk leiderschap

Een unieke en eigenzinnige opleiding waarin je werkt aan de zachte aspecten die zo cruciaal zijn voor succes.

Door The School of Life Amsterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

Begint op do. 21 sep. 2023 09:30 CEST

Locatie

The School Of Life Amsterdam 54 Frederiksplein 1017 XN Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Over dit evenement

 • 7 uren 30 minuten
 • eTicket voor mobiel

In deze 6-daagse training persoonlijk leiderschap leer je hoe je jezelf kunt sturen in plaats van voortdurend gestuurd te worden. Wat zijn jouw kwaliteiten? Ben je in staat deze kwaliteiten in alle contexten optimaal in te zetten? Je ontdekt het allemaal in deze eigenzinnige en diepgaande training waarin we ons richten op het ontwikkelen van persoonlijke kracht, emotionele en sociale vaardigheden en leiderschap.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid In dit programma ga je aan de slag met die aspecten van je karakter die jou uniek maken. Je onderzoekt hoe kritisch denken, spelen, converseren en balanceren jouw talenten versterken. Je leert meer te vertrouwen op je inzichten en intuïtie, en te bepalen of je op de goede weg zit. En je oefent in het aangaan van waardevolle dialogen en werkelijk luisteren naar anderen. Deze training helpt je barrières makkelijker te overwinnen en uitdagingen met meer focus, vertrouwen en inzicht te lijf te gaan, zodat je de stabiele professional bent waar collega’s en klanten op kunnen bouwen.

Je emotionele intelligentie inzetten op de werkvloer Bij The School of Life geloven we dat emotionele groei cruciaal is voor een succes. Naarmate je verder komt in je loopbaan veranderen de factoren die succes en werkgeluk bepalen. In het begin leun je nog op je kennis, je tomeloze drive en je nieuwsgierigheid. Vervolgens worden aspecten als visie, beïnvloeding en het vermogen om waardevolle relaties aan te gaan steeds belangrijker. Emotionele vaardigheden zijn minstens zo belangrijk als harde skills, zeker in een werkomgeving waar veel verandert. Onderzoek toont aan dat 74% van recruitment managers geeft aangeeft dat ze een hoog EQ belangrijk of heel belangrijk vinden bij hun werknemers. In de 21e eeuw zal je een serie ‘zachtere’ emotionele vaardigheden moeten beheersen om jezelf te kunnen leiden en te floreren. Het is immers al lang bekend dat emotionele intelligentie belangrijker is dan IQ voor een succesvolle carrière.

Resultaten van het Leiderschapsprogramma: Persoonlijk leiderschap

 • Je leert met de ogen van anderen naar jezelf te kijken en word je bewust van je onbewuste opvattingen en gedrag.
 • Je leert ingewikkelde gesprekken te voeren vanuit vertrouwen.
 • Je leert met andere ogen te kijken naar terugkerende problemen en onverwachte oplossingen te bedenken.
 • Je onderzoekt of je op de goede weg zit en verheldert hoe je de voor jou ideale balans tussen werk en privé vasthoudt.
 • Je onderzoekt hoe je jezelf wilt presenteren en wat je belemmert om dat effectief te doen.
 • Je herwaardeert spel en speelsheid als een manier om je met anderen te verbinden, stress te verlagen en meer van je werkleven te genieten.
 • Je maakt kennis met inzichten uit de filosofie en psychologie die je verder helpen in je denken en je helpen je doelen te bereiken.

Voor wie?

Je bent een ambitieuze, zelfbewuste professional met hbo- of wo-denkniveau en je wilt graag een stap maken in je professionele ontwikkeling. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring. Je bent zelfsturend, in staat tot zelfreflectie en bent klaar om een stap te maken in je professionele ontwikkeling.

De docenten

Gijs Deckers

Gijs Deckers is filosoof en psycholoog en werkt als coach, trainer, spreker en theatermaker. In zijn werk weet hij verhalen, humor en kennis in te zetten om deelnemers tot nieuwe inzichten te verleiden. Hij heeft programma’s ontwikkeld voor onder andere de Universiteit van Leiden en de Koninklijke BAM Groep. Door zijn achtergrond in zowel de psychologie als de filosofie, weet hij de juiste vragen te stellen en snel tot de kern te komen.

Wicher Schols

Wicher Schols is trainer, coach en ondernemer. Hij is gespecialiseerd in geweldloze communicatie en talentontwikkeling. Door zijn open houding, in combinatie met een scherpe analytische blik, is hij in staat het beste uit mensen te halen. Hij heeft trainingsprogramma’s ontwikkeld voor en gegeven aan onder andere ABN-AMRO, Deloitte, Nestlé en de Universiteit van Leiden. Hij is cum laude afgestudeerd in Business Studies met een specialisatie in Human Resources aan de Universiteit van Amsterdam.

Barbara van der Steen

Barbara van der Steen is sociaal psycholoog, schrijver en coach. Aan de hand van filosofie, literatuur en kunst helpt zij mensen te groeien en zich persoonlijk te ontwikkelen. Ze begeleid organisaties, teams, professionals en ondernemers bij processen die vastlopen en die mensen brengen tot de vraag ‘hoe verder?’ Samen met mede-docent Aart Goedhart schreef ze het boek Proceskunde: Een pleidooi voor werken met aandacht.

Lori Verlaan

Lori Verlaan is trainer, docent, coach en ondernemer. Ook werkt ze als systemisch coach in de context van familie- en organisatieopstellingen. Met haar open houding en nieuwsgierigheid in mensen is ze in staat een veilig leerklimaat te scheppen waarin mensen optimaal over zichzelf kunnen leren. Ze is cum laude afgestudeerd aan de Universiteit voor Humanistiek met een specialisatie in Kritische Organisatie en Interventiekunde.

Praktische informatie

 • Locatie: Frederiksplein 54
 • Voertaal: Nederlands
 • Soort: 6-daags leiderschapsprogramma
 • Studielast: Naast de bijeenkomsten, wordt je gevraagd ca. 1 uur per week te besteden aan een huiswerkopdracht.
 • Studiemateriaal: Je hoeft geen studiemateriaal aan te schaffen voor deze course.
 • Niveau: Iedereen die zichzelf wil uitdagen en dieper wil gaan nadenken over zijn/haar relatie tot werk, kan meedoen aan deze course.
 • Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam

Over de organisator

Georganiseerd door
The School of Life Amsterdam

The School of Life is een internationale organisatie die mensen helpt om meer voldoening uit het leven te halen – zowel persoonlijk als professioneel – met behulp van inzichten uit de filosofie, psychologie en kunsten.

Vanaf € 0