Gratis

Rotterdam: naar energie-k wonen 1

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

HAKA-gebouw

38 Vierhavensstraat

3029 BE Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Save the Date!

Let op: dit is een pre-registratie. Wanneer de aanmeldingen live gaan, sturen we je een bericht met de link waar je je kan aanmelden.

Rotterdam: naar energie-k wonen #1

Van Uitzonderlijk ontwerp naar opschaalbare praktijk

AIR programmeert drie publieke lezing- en debatavonden op het snijvlak van architectuur, energietransitie en de alledaagse woonomgeving. De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor ruim 30% van het bruto energieverbruik en is daarmee de grootste eindverbruiker van alle sectoren. Ook de alledaagse leefomgeving vormt daarom het werkterrein voor een urgente energietransitie. Maar een energieke cultuurverandering is nog nauwelijks waarneembaar. Wat leren we van de hoopvolle lichtvoetigheid van architectonische experimenten en hoe zorgt Rotterdam dat niet alleen de nieuwe woningbouwopgave energieneutraal wordt gerealiseerd, maar dat de bestaande stad deze transitie maakt?

Met de eerste editie in deze reeks op dinsdag 12 juni vieren we het kleinschalige experiment en zoeken we naar opschaalbaarheid. Het Vlaamse Blaf Architecten en het Rotterdamse KAW Architecten realiseerden energieneutrale woonhuizen en zoeken naar manieren om de geleerde lessen te verbinden aan dat van energiewijken en de energiesprong van grootschalige wooncomplexen. Lieven Nijs (BLAF Architecten) bespreekt hoe de Vlaamse architectuurproductie van het bureau de grotere maatschappelijke energie opgave aankaart en hoe zij een rol spelen in het stedelijk energievraagstuk. Reimar von Meding (KAW Architecten) bouwde zijn eigen woning energieneutraal, richtte een op de woonconsument georienteerde ‘duurzaamheidswinkel’ op en startte een onderwijsprogramma. Zijn bureau verbindt geleerde lessen aan grootschalige projecten in de bestaande stad.

AIR organiseert in dit programma in het kader van IABR-2018+2020-THE MISSING LINK.

Beeld: © Dudok Groep

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

HAKA-gebouw

38 Vierhavensstraat

3029 BE Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen