Gratis

Rotterdam: naar energie-k wonen 2

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

HAKA-gebouw

38 Vierhavensstraat

3029 BE Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Save the Date!

Let op: dit is een pre-registratie. Wanneer de aanmeldingen live gaan, sturen we je een bericht met de link waar je je kan aanmelden.

Rotterdam: naar energiek wonen

Van individuele drijfveer naar collectieve ambitie

AIR organiseert dit programma in het kader van IABR-2018+2020-the missing link

AIR programmeert drie publieke lezing- en debatavonden op het snijvlak van architectuur, energietransitie en de alledaagse woonomgeving. De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor ruim 30% van het bruto energieverbruik en is daarmee de grootste eindverbruiker van alle sectoren. Ook de alledaagse leefomgeving vormt daarom het werkterrein voor een urgente energietransitie. Maar een energieke cultuurverandering is nog nauwelijks waarneembaar. Wat leren we van de hoopvolle lichtvoetigheid van architectonische experimenten en hoe zorgt Rotterdam dat niet alleen de nieuwe woningbouwopgave energieneutraal wordt gerealiseerd, maar dat de bestaande stad deze transitie maakt?


Met de tweede editie in deze reeks op dinsdag 19 juni verkennen we de energietransitie van de stad als collectieve opgave én kans. We gaan op zoek naar organisatievormen en gebouwtypen die bijdragen aan een energieneutrale leefomgeving. De organisaties Energiesprong, VvE’s Met Energie en Blijstroom realiseren verschillende duurzame collectieven in onder meer Rotterdam. Mimi Slauerhoff (
Energiesprong) neemt ons mee in het verhaal van diverse verenigingen van eigenaars in hun proces naar ‘nul op de meter’. Corine Erades (VvE’s Met Energie) werkt met duizenden Rotterdamse woningbezitters aan opdrachtgeverschap in de energietransitie. Blijstroom realiseerde een zonneveld met 50 eigenaren door crowdfunding. Civic Architecture presenteert ontwerpend onderzoek, in opdracht van IABR-2018+2020-the missing link, naar architectuurtypologieën voor de energietransitie. Met hen gaan we in gesprek over de balans tussen energie-efficiëntie, binnenklimaat en de architectuur van collectieve woongebouwen.

Beeld: Karin Oppelland

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

HAKA-gebouw

38 Vierhavensstraat

3029 BE Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen