Screening documentaire: Linotype - the film

Venster Acties

Screening documentaire: Linotype - the film

Screening documentaire: Linotype - the film

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Letterkabinet - Letterpress Dok Noord Blok 4D 002 A 9000 Gent Belgium

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Over dit evenement

  • 3 uren
  • eTicket voor mobiel

Het Letterkabinet organiseert een vertoning van Linotype: The Film, exact tien jaar na de première. De film neemt je mee langs de geschiedenis en evolutie van grafische vormgeving en communicatietechnologie.

Linotype: The Film wordt afgespeeld in de zaal van het Letterkabinet, na afloop maken we ruimte voor een praatje met hapje en drankje. Plaatsen zijn beperkt, schrijf dus snel in.

Over de film

Linotype: The Film is een documentaire over de Linotype gietmachine, die een revolutie teweegbracht in de drukkunst en de maatschappij. Je ziet het verhaal van mensen die verbonden zijn met de Linotype machine en hoe deze de wereld van communicatie volledig veranderde, vergelijkbaar met het internet vandaag. Al waren de machines innovatief, toch begonnen technologische ontwikkelingen de Linotype na verloop van tijd te verdringen. Nu zijn er nog maar weinig machines overgebleven. Ook de operatoren van de Linotype zijn een uitstervend ras. Als hun vaardigheden niet worden doorgegeven aan een nieuwe generatie, dreigt de machine en zijn vakkennis volledig verloren te gaan.

Welke plaats heeft de Linotype in een tijdperk van nieuwe technologie? Moet de machine in een museum worden gestopt, achtergelaten om te roesten? Waarom zou iemand zich moeten bekommeren om typografie of communicatietechnologie? De film zoekt een antwoord op al deze vragen.

Algemene voorwaarden

Afbeelding van Screening documentaire: Linotype - the film
Afbeelding van Screening documentaire: Linotype - the film