Gratis

SDG Café: Na de crisis: Mensenrechten centraal

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Het derde #SDGCafé uit het drieluik over de Coronacrisis, duurzaamheid en mensenrechten is op 10 december 2020.

Over dit evenement

Graag nodigen we je uit voor het derde SDG Café in het digitale drieluik over de Coronacrisis. Donderdag 10 december, van 15 tot 17 uur, online. In dit café kijken we vooruit, naar een wereld waarin mensenrechten weer centraal staan.

Geïnspireerd door de eerste twee sessie focussen we op duurzaamheid, op toegang tot recht (justice) en de rol die bedrijven en ondernemers daar ook in moeten gaan nemen. Want de Coronapandemie heeft grote impact op de wereld en de duurzame ontwikkelingsdoelen. Wereldwijd neemt de ongelijkheid toe, miljoenen mensen vallen terug in armoede, en de mensenrechtensituatie verslechtert. Twee SDG Cafés keken we naar de impact van de crisis op de sdg’s. In het derde café uit het digitale drieluik kijken we vooruit.

In het SDG Café gaan we in op de vraag: Hoe zetten we mensenrechten centraal in de wereld na de crisis? Hoe kunnen overheden, maar ook bedrijven, start-ups, burgerinitiatieven en wij allemaal bijdragen aan een wereld waarin iedereen toegang tot recht heeft, ongelijkheid vermindert, duurzaamheid basis is, en iedereen de vruchten kan plukken van het herstel? Zoals altijd benaderen we deze vragen vanuit verschillende hoeken: met keynotes, pitches en een levendig debat.

De sprekers en het programma maken we in de komende weken bekend. Werk je zelf aan een initiatief dat mensenrechten centraal stelt of op andere manieren bijdraagt aan een betere wereld na de pandemie, meld je dan aan voor een pitch. Een pitch duurt maximaal 5 minuten en eindigt met een vraag of uitnodiging. Stuur hiervoor voor 3 december een email aan Thea.Fierens@gmail.com.

Toegang is gratis, aanmelden verplicht. Meld je nu aan voor het SDG Café op 10 december om 15 uur.

Meer informatie over het SDG Café op www.sdgcafe.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen