Gratis

Spring voor STERKE BOTTEN

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

CORPUS

1 Willem Einthovenstraat

2342 BH Oegstgeest

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Spring mee voor Sterke Botten op 20 oktober!

Aan Sterke Botten bouw je je leven lang. Dat is de boodschap van Platform Sterke Botten. Op 20 oktober 2019 organiseren we het derde ‘Spring voor Sterke Botten’-evenement. Dit staat in het teken van je skelet en de vraag: wat kun je zélf doen om sterke botten te krijgen en te behouden?

Het programma

In de inspirerende omgeving van CORPUS ‘Reis door de Mens’ in Oegstgeest zijn er op 20 oktober tal van activiteiten die iets te maken hebben met sterke botten:

  • Tijdens de informatiemarkt leer je alles over gezonde voeding, een goede houding, valpreventie en botversterkende oefeningen. Zo weet je na afloop welke voeding goed is voor je botten, hoe belangrijk een goede houding is welke invloed zitten op je skelet heeft.

  • Op een daarvoor ingerichte vloer kun je vrij touwtjespringen en meteen je botten versterken (gratis en zoveel je wilt!)

  • Tijdens het springtoernooi spring je samen met vrienden, collega’s of familie in groepjes van vier personen met en tegen elkaar. Voor de eer, een mooie prijs en… sterke botten natuurlijk.

Waarom springen voor sterke botten?

Sterke botten zijn belangrijk voor iedereen en voor bijna alles wat je doet. Of je nu loopt, fietst, danst of rechtop zit. Dat geldt voor iedereen, ongeacht je leeftijd. Door veel te bewegen, dagelijks even buiten te zijn en gezond te eten kun je je botten sterker maken. Hoewel de basis voor sterke botten in je jeugd legt, is er veel wat je daarna kunt doen om je botten sterk te maken en houden. Touwtjespringen is een goede manier om aan sterke botten te werken. Door je botten te ‘belasten’ met je lichaamsgewicht, krijgen ze een impuls om meer botmassa aan te maken en sterker te worden.

Kom ook en spring mee!

Kom op 20 oktober naar het ‘Spring voor Sterke Botten’-event en bezoek de markt, het vrij springen of het springtoernooi. De toegang is gratis, maar let op: je hebt wel een kaartje nodig! Er zijn twee soorten tickets verkrijgbaar.

Gratis ticket “vrijspringen”

Wil je de markt bezoeken, en deelnemen aan het vrijspringen of andere activiteiten, behalve het toernooi? Bestel dan een gratis ticket. Let op: het gratis ticket geeft géén toegang tot de tentoonstelling CORPUS ‘Reis door de mens’.

Een Toernooitje springen voor teams!

Wil je toegang tot de markt en alle activiteiten, en met een team (2 - 4 personen) meedoen aan het toernooi? Bestel dan nu je springtouw en voor je teamleden en begin met oefenen! Kijk voor meer informatie en instructiefilmpjes op www.sterkebotten.nu.

De locatie

Het evenement ‘Spring voor sterke botten’ vindt plaats in het CORPUS Congress Centre, naast Corpus ‘Reis door de mens’. Dit is het adres:

Willem Einthovenstraat 1
2342 BH Oegstgeest

Meer weten?

Heb je vragen over het ‘Spring voor Sterke Botten’-evenement? Neem contact op met Angelique van Dam, Directeur van de Osteoporose Vereniging en initiatiefnemer van Platform Sterke Botten via avdam@sterkebotten.nu.

Tot ziens op 20 oktober 2019!

Angelique van DamDelen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

CORPUS

1 Willem Einthovenstraat

2342 BH Oegstgeest

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen