Gratis

Startup Academy (editie 2)

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

HUBspot Leiden

70 Langegracht

2312 NV Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 28 september 2017 start de tweede editie van de Startup Academy bij HUBspot Leiden. Heb jij al tijden een écht briljant idee? Of brainstorm je weleens met je vrienden over dat ene gat in de markt? Wil je er ook echt iets mee doen? Dan is dit je kans. Meld je aan en start jouw eigen onderneming in 16 weken!

Als je je aanmeldt voor de Startup Academy wordt je 16 weken lang begeleid en krijg je 11 sessies, waarvan 2 optioneel, aangeboden om je idee te onderzoeken, verder te ontwikkelen en om te vormen tot een ready-to-go businessplan. Na je aanmelding nemen wij contact met je op voor een intake gesprek, waarin we een aantal extra vragen stellen. Kwalificeer je jezelf om deel te nemen aan de Startup Academy hoor je dit binnen een week. De totale (on)kosten voor dit traject bedragen €100,- (ex btw). Dit bedrag is voor eten, drinken en materialen. Alle trainingen en workshops worden aangeboden door HUBspot Leiden.

Het programma ziet er als volgt uit:

Programma Startup Academy najaar

27/9 Sessie 1
Kick-off
o.a. Arthur van de Graaf

Leer de andere teams kennen, maak kennis met methodes als Lean Start-up & Design Thinking, pitch voor de eerste keer jouw idee & laat je inspireren door de verhalen van start-ups en pioniers die jou voorgingen!

12/10​​​ Sessie 2
Business Model Canvas & Assumptions
Rody Vonk

We beginnen met het inzichtelijk maken van je huidige idee aan de hand van het Business Model Canvas. Dit biedt houvast en een referentiepunt voor alle sessies die hierop volgen. Het maakt ook direct pijnlijk duidelijk waar de knelpunten zitten, en daar komen we dan graag zo snel mogelijk achter!

19/10 Sessie 3
Valideren
Bram Alkema

Zonder testresultaten ben je net alle anderen: iemand met een idee. Tijdens deze sessie duiken we in het design thinking proces naar het minst favoriete stuk, valideren. Ofwel vraagtekens zetten bij alle aannames die je hebt geen in je business model. En dat is soms hilarisch, vaak pijnlijk, maar altijd een van de nuttigste en leerzaamste momenten!

25/10 Tussensessie (optioneel)
Roast & Toast (your businessmodel)

Een kritisch publiek van mededeelnemers, start-up founders en doorgewinterde ondernemers en jij in het midden. Want: feedback! Gelukkig ben je niet de enige, en is er aansluitend direct een borrel om de pijn te verzachten…

Foto: Frederique de Paus

2/11 Sessie 4
MVP & Prototyping

Vorige week leerde je welke elementen van je business model nog wel wat werk (lees: validatie) kunnen gebruiken. Maar hoe pak je dat aan? Tijdens deze sessie gaan we in op het Minimum Viable Product/Proposition (MVP). Een manier om zo snel en efficiënt mogelijk je product te kunnen testen en op de markt te krijgen.

9/11 Sessie 5
Team & Purpose
Michelle van Toor

Vaak een ondergeschoven kindje, maar een van de belangrijkste voorwaarden voor succes als start-up: team. Leer aan de hand van succesvolle ondernemingen en experts hoe je als start-up het onderwerp team moet benaderen. Heb jij alle vaardigheden en kennis in huis om jouw bedrijf tot een succes te maken?

23/11 Sessie 6
BMC & Verdienmodel

We keren terug naar het businessmodel canvas en zien hoe we de resultaten van o.a. onze validatie sessie in ons businessmodel verwerken. Daarnaast leer je dat je op meer dan één manier geld zou kunnen verdienen met jouw product/dienst.

7/12 Sessie 7
Marketing & Sales
Ron Lameij

Verkoop jij een product of verkoop jij een ervaring? Leer de basistheorie achter marketing & sales en doe een eerste aanzet.

Foto: Frederique de Paus

11/12 Tussensessie (optioneel)
Stakeholder diner (coaches, partners & investeerders)

De perfecte maand voor een etentje met je partners in crime (mede deelnemers). Nog beter is het om tussen de bedrijven door toch nog even dat netwerk contact te kunnen aanspreken. Kan allemaal tijdens het stakeholder diner!

11/1 Sessie 8
Pitch
Eldridge Labinjo

Inmiddels heb je al meerdere malen gepitcht, dus de basis is gelegd. Maar nu is het tijd om een eindsprint te nemen richting jouw winnende pitch! Leer niet alleen wát je moet zeggen, maar ook hóe je je boodschap het beste verteld. Zowel met de pitch als tijdens intense Q&A’s.

25/1 Sessie 9
Final Event

This is it! De dag waarop alles op zijn plaats gaat vallen. Een feestelijke bijeenkomst met in het publiek stakeholders, partners, jouw vrienden & familie en andere geïnteresseerden. Tijdens het eindevent pitch je jouw verder ontwikkelde idee voor een multidisciplinaire jury. Het einde van de Startup Academy, maar het begin van jouw bedrijf!

Ja, ik doe mee!
Je kunt individueel meedoen of met een team. Er is plek voor 10 teams. We selecteren de startups op basis van: een volledig en serieus ingevuld aanmeldformulier en een intakegesprek bij HUBspot. Deelname kost 100 euro per inschrijving (een team is 1 inschrijving) voor de onkosten voor gebruik van de faciliteiten. De trainingen zelf worden aangeboden door HUBspot, Rabobank en GrantThornton.

__________________________________________________________________________________________

In aanvulling op de Startup Academy mogen deelnemers zich ook aanmelden voor een van de inhoudelijke trajecten.

Deze trajecten worden uitgevoerd door partners die expert zijn binnen een bepaalde sector.

Waar je binnen de Startup Academy de bouwstenen van ondernemerschap leert, krijg je in het inhoudelijke track in 3 tot 5 sessies sectorspecifieke informatie met betrekking tot ondernemerschap.

Deze aanvullende trajecten zijn optioneel!

Dit jaar kun je kiezen uit:

Vitaliteit & Leefstijl als medicijn en ondernemerschap

Partner(s): Centrum voor Vitaliteit, TNO, IQ

Ben jij ondernemer in het domein van vitaliteit & leefstijl als medicijn? Meld je dan aan voor de startup track: vitality, lifestyle as a medicine! Vitaliteitsproblemen en een aantal ziekten, zoals diabetes type 2 of obesitas kunnen met gerichte leefstijl-aanpassingen worden voorkomen en zelfs genezen. Tijdige en ingrijpende leefstijlverandering levert daarmee grote voordelen op voor mens en maatschappij. Werk jij ook aan product of dienst en wil je de inhoud van je product of dienst valideren en verbeteren? Meld je aan voor de Track: Lifestyle as a medicine georganiseerd door het Centrum voor Vitaliteit, TNO en InnovationQuarter binnen het Europese programma SHINE. [Link www.healtharchitects.nl]

19 oktober: Inspiratieavond “systeemvisie op gezondheid”
2 november: Inspiratieavond “financiering van preventie en gezondheidszorg”
30 november: Inspiratieavond “gedragsverandering”
14 december: Inspiratieavond “Business modelling in preventie en gezondheidszorg”

Ondernemen met Aardobservatie & Satellietbeelden

Partner(s): SBIC Noordwijk
HUBspot Leiden en SBIC Noordwijk gaan voor ondernemers met nieuwe ideeën voor het gebruik aardobservatiedata en satellietbeelden een speciale track aanbieden tijdens Startup Academy.

Deze speciale track zal bestaan uit drie sessies die gaan over type satellietbeelden, het gebruik en de verwerking van satellietbeelden en businessmodellen met satellietbeelden. De tracks worden gegeven door Hans van’ t Woud en Koen Verberne, beiden ervaren ondernemers op het gebied van aardobservatie met satellietbeelden Elke sessie zal ongeveer twee uur duren, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende leervormen (zoals workshop en interactieve lecture).

Vrijdag 27 oktober
Locatie Leiden / Noordwijk – Type Satellietbeelden

Satellietbeelden komen in allerlei soorten en maten, zoals optisch, actieve radar, passieve radar en thermisch. In deze sessie leer je de verschillende soorten en hun kenmerken onderscheiden. Welke fenomenen kan je observeren vanuit de ruimte, en welke zaken zijn lastiger te ‘zien’?

Daarnaast wordt aandacht besteed aan het Copernicusprogramma van ESA en verschillende andere aardobservatie missies. Ook het financiële plaatje komt aan bod: welke satellietbeelden zijn vrij verkrijgbaar en voor welke beelden moet je betalen?

Donderdag 16 november
Locatie Noordwijk – Gebruik en verwerking van satellietbeelden

Nu de basis bekend is, kunnen we aan de slag gaan met aardobservatie. Maar waar moet je rekening mee houden als je satellietbeelden gaat gebruiken voor een dienst? Hoe krijg je toegang tot satellietbeelden? En kun je satellietbeelden combineren met andere data? Aandacht wordt besteed aan gangbare modellen die worden ingezet om nuttige informatie te halen uit satellietbeelden.

Dinsdag 21 november
Locatie Noordwijk – Business Modellen met satellietbeelden

In deze sessie koppelen we de techniek aan de markt. Welke bijdrage kunnen satellietbeelden leveren bij het genereren van innovatieve businessmodellen? En hoe kunnen satellietbeelden worden geïncorporeerd in operationele organisatieprocessen?

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

HUBspot Leiden

70 Langegracht

2312 NV Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen