Gratis

Startup Academy (editie 3)

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

HUBspot Leiden

70 Langegracht

2312 NV Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 1 maart 2018 start de derde editie van de Startup Academy bij HUBspot Leiden. Heb jij al tijden een écht briljant idee? Of brainstorm je weleens met je vrienden over dat ene gat in de markt? Wil je er ook echt iets mee doen? Dan is dit je kans. Meld je aan en start jouw eigen onderneming in 16 weken!

Als je je aanmeldt voor de Startup Academy wordt je 16 weken lang begeleid en krijg je 11 sessies, waarvan 2 optioneel, aangeboden om je idee te onderzoeken, verder te ontwikkelen en om te vormen tot een ready-to-go businessplan. Na je aanmelding nemen wij contact met je op voor een intake gesprek, waarin we een aantal extra vragen stellen. Kwalificeer je jezelf om deel te nemen aan de Startup Academy hoor je dit binnen een week. De totale (on)kosten voor dit traject bedragen €100,- (ex btw). Dit bedrag is voor eten, drinken en materialen. Alle trainingen en workshops worden aangeboden door HUBspot Leiden en onze partners.

Het programma ziet er als volgt uit:

Programma Startup Academy voorjaar 2018 (onder voorbehoud)

Sessie 1
Kick-off

Leer de andere teams kennen, maak kennis met methodes als Lean Start-up & Design Thinking, pitch voor de eerste keer jouw idee & laat je inspireren door de verhalen van start-ups en pioniers die jou voorgingen!

Sessie 2
Business Model Canvas & Assumptions

We beginnen met het inzichtelijk maken van je huidige idee aan de hand van het Business Model Canvas. Dit biedt houvast en een referentiepunt voor alle sessies die hierop volgen. Het maakt ook direct pijnlijk duidelijk waar de knelpunten zitten, en daar komen we dan graag zo snel mogelijk achter!

Sessie 3
Valideren

Zonder testresultaten ben je net alle anderen: iemand met een idee. Tijdens deze sessie duiken we in het design thinking proces naar het minst favoriete stuk, valideren. Ofwel vraagtekens zetten bij alle aannames die je hebt geen in je business model. En dat is soms hilarisch, vaak pijnlijk, maar altijd een van de nuttigste en leerzaamste momenten!

Tussensessie (optioneel)
Roast & Toast (your businessmodel)

Een kritisch publiek van mededeelnemers, start-up founders en doorgewinterde ondernemers en jij in het midden. Want: feedback! Gelukkig ben je niet de enige, en is er aansluitend direct een borrel om de pijn te verzachten…

Foto: Frederique de Paus

Sessie 4
MVP & Prototyping

Vorige week leerde je welke elementen van je business model nog wel wat werk (lees: validatie) kunnen gebruiken. Maar hoe pak je dat aan? Tijdens deze sessie gaan we in op het Minimum Viable Product/Proposition (MVP). Een manier om zo snel en efficiënt mogelijk je product te kunnen testen en op de markt te krijgen.

Sessie 5
Team & Purpose

Vaak een ondergeschoven kindje, maar een van de belangrijkste voorwaarden voor succes als start-up: team. Leer aan de hand van succesvolle ondernemingen en experts hoe je als start-up het onderwerp team moet benaderen. Heb jij alle vaardigheden en kennis in huis om jouw bedrijf tot een succes te maken?

Sessie 6
BMC & Verdienmodel

We keren terug naar het businessmodel canvas en zien hoe we de resultaten van o.a. onze validatie sessie in ons businessmodel verwerken. Daarnaast leer je dat je op meer dan één manier geld zou kunnen verdienen met jouw product/dienst.

Sessie 7
Marketing & Sales

Verkoop jij een product of verkoop jij een ervaring? Leer de basistheorie achter marketing & sales en doe een eerste aanzet.

Foto: Frederique de Paus

Tussensessie (optioneel)
Stakeholder diner (coaches, partners & investeerders)

De perfecte maand voor een etentje met je partners in crime (mede deelnemers). Nog beter is het om tussen de bedrijven door toch nog even dat netwerk contact te kunnen aanspreken. Kan allemaal tijdens het stakeholder diner!

Sessie 8
Pitch

Inmiddels heb je al meerdere malen gepitcht, dus de basis is gelegd. Maar nu is het tijd om een eindsprint te nemen richting jouw winnende pitch! Leer niet alleen wát je moet zeggen, maar ook hóe je je boodschap het beste verteld. Zowel met de pitch als tijdens intense Q&A’s.

FINALE!
Final Event

This is it! De dag waarop alles op zijn plaats gaat vallen. Een feestelijke bijeenkomst met in het publiek stakeholders, partners, jouw vrienden & familie en andere geïnteresseerden. Tijdens het eindevent pitch je jouw verder ontwikkelde idee voor een multidisciplinaire jury. Het einde van de Startup Academy, maar het begin van jouw bedrijf!

Ja, ik doe mee!
Je kunt individueel meedoen of met een team. Er is plek voor 10 teams. We selecteren de startups op basis van: een volledig en serieus ingevuld aanmeldformulier en een intakegesprek bij HUBspot. Deelname kost 100 euro per inschrijving (een team is 1 inschrijving) voor de onkosten voor gebruik van de faciliteiten. De trainingen zelf worden aangeboden door HUBspot, Rabobank en GrantThornton.

__________________________________________________________________________________________

Naast alle trainingen en workshops kun je tijdens dit traject gebruik maken van diverse andere faciliteiten van HUBspot Leiden. Zo kun je nog specifieke coaching krijgen, advies op verschillende vakgebieden en heb je toegang tot onze community om te sparren met meer ervaren ondernemers. Daarnaast stellen wij ons netwerk ter beschikking om jou of jouw team in deze 16 weken optimaal te kunnen helpen.

Heb je vragen over de deelname aan de Startup Academy? Mail dan naar program@hubspotleiden.nl!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

HUBspot Leiden

70 Langegracht

2312 NV Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen