€ 100

Studiedag Hodson & Paden - Ingrid Herreman

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Gemeentehuis Kontich - Raadzaal

Gemeenteplein 1

2550 Kontich

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Inhoud

Tijdens deze studiedag stellen we de fonologische therapie volgens Hodson & Paden voor. We illustreren deze uitvoerig met filmpjes en te gebruiken materiaal. Aangezien de Nederlandse aanpassing van het onderzoek van Hodson & Paden alleen tijdens de uitgebreide workshop van Imma Muris en Yvonne Draaisma wordt meegegeven, stellen we ze hier maar kort voor. Daarom komt aan bod hoe we vanuit een spreekstaal en andere fonologische en fonetische onderzoeken (AFPO, NAO en het SKO dat weldra uitkomt) behandeldoelen kunnen opstellen.

We schetsen het belang van het trainen van het fonologisch bewustzijn en werken dit praktisch uit. Terloops geven we ook enkele ideeën mee uit Prompt (logopedische therapie met tactiel-kinesthetische input) en leggen we linken met problemen waarop je bij ernstige verstaanbaarheidsproblemen kan botsen. We wijzen ten slotte op het belang van ouderbegeleiding en stellen Taalmaatjes hierbij kort voor.

Het geheel wordt ondersteund door filmfragmenten van casussen. Zo komt een casus van een derde kleuter met klinkerspraak en complexe problematiek uitvoerig aan bod.

Het is een herneming van een studiedag 'Onverstaanbare kinderen snel en efficiënt beter verstaanbaar maken a.d.h.v. de fonologische methode Hodson & Paden en andere' die reeds te Sig meermaals veel succes kende.

Begeleiding

Ingrid Herreman werkt als logopedist in het Centrum voor Ambulante Revalidatie ’t Vlot te Beveren. Ze deelt graag haar ervaring en kennis die ze o.a. opdeed in de workshops Hodson & Paden uitgebreid, Metaphon, Prompt, SOD en Hanen. Ze is mede-auteur van het Protocol Diagnostiek OD en van het ouderbegeleidingsprogramma Taalmaatjes.

Doelgroep

De studiedag is bedoeld voor logopedisten die kinderen met ernstige fonologische en fonetische stoornissen onderzoeken en/of behandelen. Ervaring met en kennis van fonologische processen is geen vereiste.

Praktisch

Syllabus, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Gemeentehuis Kontich - Raadzaal

Gemeenteplein 1

2550 Kontich

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen