Summer School: Ontwikkel je intuïtie

Venster Acties

Early access

Summer School: Ontwikkel je intuïtie

Kom er in deze Summer School achter wanneer je wel en wanneer je juist niet op je intuïtie kunt vertrouwen.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

The School Of Life Amsterdam 54 Frederiksplein 1017 XN Amsterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Over dit evenement

  • 7 uren
  • eTicket voor mobiel

Wat is je intuïtie? Wanneer moet je wel en wanneer niet op je eerste ingeving vertrouwen? En wat kan je doen om meer in contact te staan met zowel je eigen gevoel als de mensen en de wereld om je heen?   

Vaak zien we intuïtie als een geheimzinnige kracht. De een zweert dat we er meer in contact mee moeten komen. De ander wijst erop hoe gevaarlijk het kan zijn om op je eerste ingeving te vertrouwen. Ze hebben beiden een punt. En door de psychologie en filosofie in te duiken, kunnen we erachter komen wie op welk moment gelijk heeft. We ontdekken dat er veel te leren valt over wanneer we onszelf wel en niet kunnen vertrouwen. We komen erachter dat we meer weten en kunnen dan we vaak denken – en soms ook minder. En we komen erachter hoe we onze intuïtie kunnen ontwikkelen!

In de Summer School leer je met meer aandacht waar te nemen en je eigen gevoelens en gedachten beter te begrijpen. Je leert onderscheid te maken tussen onderbuikgevoelens, helderheid en ingevingen. Wat klopt nou? Wat zijn juist belemmerende stemmen en oude angsten en welke wijsheid zit in jou verstopt?  

Daarnaast leer je dat expertise en aandacht de niet zo geheime ingrediënten zijn van een sterke intuïtie en ga je hiermee aan de slag. De docenten geven je ideeën mee uit de psychologie en filosofie en veel concrete oefeningen waarmee je de kwaliteit van je aandacht, je mentale rust en je creativiteit kunt vergroten. Je leert enerzijds de controle los te laten en anderzijds juist de regie te nemen. Zo kan je in de waan van de dag je eigen keuzes blijven maken.

De opzet

Drie dagen lang krijg je theorie en oefeningen in een groep van maximaal 30 deelnemers, de vierde dag vragen we je om de stilte en jezelf op te zoeken. Daarna krijg je oefeningen mee waarmee je 40 dagen aan de slag kan om je aandacht te trainen en je intuïtie beter te leren kennen. Vervolgens komen we nog een middag bij elkaar om te kijken waar iedereen nu staat en te onderzoeken hoe je verder wil.

De docent: Barbara van der Steen

Barbara van der Steen is sociaal psycholoog, schrijver en coach. Aan de hand van filosofie, literatuur en kunst helpt zij mensen te groeien en zich persoonlijk te ontwikkelen. Ze begeleidt organisaties, teams, professionals en ondernemers bij processen die vastlopen en die mensen brengen tot de vraag ‘hoe verder?’ Samen met mede-docent Aart Goedhart schreef ze het boek Proceskunde: Een pleidooi voor werken met aandacht. Recent verschenen hun nieuwe boek: Eindelijk rust in je hoofd; 40 dagen oefenen in aandacht.

Praktische informatie

  • Data: 18, 19, 20 juli
  • Tijden: iedere dag van 09:30 – 17:00
  • 3 september terugkommiddag van 14:00 tot 17:30
  • Locatie: Frederiksplein, 54 in Amsterdam

Over onze Summer Schools

In onze meerdaagse programma's is ontspannen inspanning het uitgangspunt en wisselen intensief leren en gezelligheid elkaar af. Enkele dagen volg je achter elkaar met een vaste groep van maximaal 30 personen in de ochtend en middag de beste classes van The School of Life. Het programma is inclusief lunches en borrel.

Twijfel je erover of deze Meerdaagse iets voor jou is? Stuur een mailtje naar amsterdam@theschooloflife.com of bel naar 020 2200 080 voor meer informatie en overleg.