Gratis

Sustainable Living & Energy: towards a PEOPLE perspective

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

CIRCL

Gustav Mahlerplein 1B

1082 MS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Met het klimaatakkoord in de rug en allerlei technische oplossingen ‘op de plank’, lijkt de transitie naar een duurzame samenleving nabij. Toch wordt deze nog niet massaal omarmd. Hebben we wel voldoende zicht op de levens van de mensen die het betreft? Wat is voor hen van waarde? Wanneer kunnen en willen zij stappen zetten in de richting van een duurzame samenleving?

Op 5 juli verbinden we experts op het gebied van duurzaamheid met sociaal wetenschappers uit Nederland, Groot-Brittannië, Slovenië en Tsjechië. Het doel is om door uitwisseling van kennis en ervaring te komen tot een actieplan voor meer menselijk perspectief in de transitie naar een duurzame samenleving.


Het programma van de dag is als volgt:


13:30 – 14:00

  • Ontvangst en registratie

14:00 – 15:15

  • ‘Ted Talk’ door design antropoloog en managing director van Design without Borders, Anna Kirah
  • Vier Pecha Kucha presentaties van internationale voorbeelden

15:15 – 17:15

  • Experts en wetenschappers gaan in gesprek aan zes dialoogtafels

17:15 – 18:00

  • Plenaire wrap-up
  • Presentatie actieplan

18:00 – 19:00

  • Borrel met mini-expo
  • Speeddating tussen wetenschap en bedrijfsleven


Aanvullende info:

Praktisch: de voertaal op 5 juli is Engels. Aanmelden kan tot een week voor aanvang, maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt tot 60. De locatie zit op 2 minuten lopen van station Amsterdam-Zuid.


Anna Kirah is internationaal opererend design antropoloog. Zij deelt op 5 juli haar ervaring als sociaal wetenschapper die samenwerkt met het bedrijfsleven in projecten rondom duurzaamheid. Meer info.


‘Sustainable Living & Energy: towards a PEOPLE perspecftive’ wordt georganiseerd door Vrije Universiteit Amsterdam in samenwerking met Alliander en medegefinancierd door het Erasmus Plus programma van de Europese Unie. Meer info.


Dit event is onderdeel van PEOPLE, een internationaal project dat tussen 2016 en 2019 plaatsvindt in vier landen (Nederland, Groot Brittannië, Slovenië en Tsjechië) en gericht is op de aansluiting tussen de sociale wetenschappen en het bedrijfsleven in vraagstukken rondom duurzaamheid. Meer info.


CIRCL is een circulair platform op de Amsterdamse Zuidas waar maatschappij en samenleving samen in beweging komen voor een duurzame wereld. Meer info.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

CIRCL

Gustav Mahlerplein 1B

1082 MS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen