(Tap)vordering bij online service providers

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Expo Houten

24 Meidoornkade

3992 AE Houten

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
De Wiv en online service providers: wat u moet weten om aan vorderingen te voldoen

Over dit evenement

Weet u wat de procedure is als u het verzoek krijgt om mee te werken aan een vordering van een inlichtingendienst zoals de AIVD? Sinds de invoering van de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) zijn de bevoegdheden van inlichtingendiensten in het digitale domein uitgebreid. Daardoor kunnen online service providers (vaker) te maken krijgen met vorderingen waaraan zij verplicht moeten meewerken.

Wegens groot succes organiseert NBIP voor de tweede keer een themamiddag 'Tapvordering bij online service providers'. Mis niks en meld u aan zodat u weet wat u kunt verwachten en moet doen als u een tapvordering krijgt.

Programma

Update Wiv

In deze sessie wordt een toelichting gegeven op de veranderingen in de nieuwe Wiv, toegespitst op online dienstenaanbieders. Hoe is deze wet tot stand gekomen, hoe wordt hij uitgevoerd en wat betekent dit voor bijvoorbeeld internetproviders, hosting- en cloudproviders en OTT-aanbieders?

Vorderen en meewerken - het totaalbeeld

Diverse behoeftestellers, zoals politie, FIOD en inlichtingendiensten, kunnen gegevens van aanbieders van digitale diensten vorderen. In deze sessie bekijken we in hoofdlijnen welke behoeftestellers er zijn, wat voor soort gegevens of taps kunnen worden gevorderd en welke verplichtingen aanbieders hebben om mee te werken. Het doel is om een totaalbeeld te krijgen van waar we als sector mee te maken hebben.

Dienstverlening NBIP

De NBIP is opgericht om gemeenschappelijk taplasten uit te kunnen voeren. Nog steeds ondersteunt de NBIP deelnemers bij de uitvoering van allerlei vorderingen - inmiddels kan ieder type vordering door de NBIP worden verwerkt. In deze sessie komen de mogelijkheden van NBIP's 'Tapdienst' aan de orde waarbij ook aandacht is voor de processen en procedures die hiervoor zijn ingericht. Een update van de huidige stand van zaken maakt hier onderdeel van uit.

Agenda

13:00 - 13:30 uur: Ontvangst en registratie

13:30 - 13:45 uur: Opening bijeenkomst door Octavia de Weerdt, directeur Stichting NBIP

13:45 - 14:30 uur: Presentatie coördinerend juridisch adviseur van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (update WIV)

14:30 - 15:30 uur: Margreth Verhulst (vorderen en meewerken)

15:30 - 16:00 uur: Pauze

16:00 - 17:00 uur: Pim van Stam (dienstverlening NBIP)

17:00 - 18:00 uur: Afsluiting en borrel

Datum en tijd

Locatie

Expo Houten

24 Meidoornkade

3992 AE Houten

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen