€ 695,75

Meerdere data

Training 'Nieuws maken met de smartphone'

Venster Acties en details

€ 695,75

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Videonieuwsbericht

Seinstraat 22

1223 DA Hilversum

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Leer zelf nieuws maken met de smartphone. Aan het einde van de training heb jij jouw eerst complete nieuwsbericht op video gemaakt!

Over dit evenement

Zelf nieuws maken met video

We beginnen de training met een korte inleiding. Hoe maak je zelf je eigen nieuws? Steeds meer organisaties ontdekken de mogelijkheden om met video snel en effectief een verhaal te vertellen.

Daarbij is het kunnen filmen met de smartphone een onmisbare vaardigheid. Zo kan je zelf nieuwsberichten en reportages publiceren op sociale media en nieuwsredacties voorzien van jouw beelden.

Begin met een helder doel voor ogen en ontwikkel een strategie.

1. Wat wil je vertellen en met welke insteek?

2. Wie is je doelgroep en hoe bereik je die?

3. Hoe haal je het verhaal op uit jouw organisatie?

Leer filmen met de smartphone

In de training leer je alle techniek die nodig is om professioneel video opnamen te maken. De training is praktisch met veel oefeningen. Aan het einde van de dag heb je al een eerste complete video gemaakt.

In de training komen de volgende onderdelen aan bod:

1. Beeldcompositie - hoe maak je goede shots?

2. Shoot-to-edit - welke beelden heb je nodig?

3. Techniek - hoe gebruik je de film app?

4. Interviews - hoe krijg je de juiste quote?

5. Accessoires - wat zijn handige hulpmiddelen?

6. Productie - hoe maak je een effectieve briefing?

Een eigen nieuwsbericht maken

Uniek onderdeel van de training is de praktijkopdracht. Tot twee maanden na de training monteren wij van jouw materiaal een compleet nieuwsbericht. Helemaal kant-en-klaar voor publicatie. We begeleiden je bij het maken van je script/briefing. Als je er tijdens het filmen niet uitkomt, kan je altijd even contact opnemen met de redactie. Zij helpen je dan verder met tips en advies.

Trainers uit de praktijk

Rick Hunink is mede-oprichter van Videonieuwsbericht. Na zijn studie journalistiek heeft hij reportages en televisieprogramma’s gemaakt voor verschillende NGO’s en is daarna gaan werken als zelfstandig regisseur en cameraman. Ook is hij gastdocent online video op verschillende hogescholen en spreekt op (inter)nationale congressen over videojournalistiek met een sterke focus op het filmen met de smartphone.

Klaas-Aart Kok is videoredacteur, verslaggever en trainer bij Videonieuwsbericht. Al tijdens zijn studie journalistiek werkte hij voor lokale en regionale zenders. Vanaf 2009 is hij actief als camera journalist (camjo). De overstap naar vloggen met een smartphone volgde in 2016 tijdens zijn werk voor Autovisie. Momenteel zet hij zijn brede ervaring in om organisaties te adviseren, trainen en begeleiden bij het vloggen.

Aanmelden?

Kosten voor de eendaagse training is € 575,00 exclusief btw. Dat is inclusief een montage van één (nieuws)item. Wij zorgen voor de lunch en het lesmateriaal. We sluiten deze intensieve dag af met een borrel.

Voor het leren filmen, maakt iedere deelnemer gebruik van zijn eigen smartphone. Door de corona maatregelen is momenteel het aantal deelnemers per training beperkt tot maximaal 6 personen.

Meer informatie? Bel: 035 69 89 538.

Kortingscode!

Bent u in het bezit van een kortingscode? Gebruik deze bij het invullen van het aanmeldingsformulier. De prijs wordt automatisch aangepast.

Delen met vrienden

Locatie

Videonieuwsbericht

Seinstraat 22

1223 DA Hilversum

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Videonieuwsbericht

Organisator van Training 'Nieuws maken met de smartphone'

In opdracht produceren wij nieuwsberichten op video voor organisaties die zelf nieuws willen maken en verspreiden. Wij staan voor een snel en creatief productie proces, vanaf het eerste script tot en met de definitieve montage. Met als resultaat: vlot gemonteerde items met interviews, aangevuld met relevante beelden en voice-over. De redactie van Videonieuwsbericht is altijd bereikbaar voor het geven van advies en denkt mee bij het maken van nieuwsitems voor alle interne en externe communicatie. Onze redacteuren hebben ruime ervaring in televisie journalistiek bij landelijke en lokale omroepen en online. Maar we doen meer… Zo trainen, begeleiden en ondersteunen wij communicatieprofessionals in het zelf filmen met de smartphone. Onze missie: videojournalistiek voor iedere organisatie succesvol maken!

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen