Training 'Filmen met de smartphone'

Venster Acties

Training 'Filmen met de smartphone'

Leer zelf video's maken met de smartphone. Aan het einde van de training heb jij jouw eerste complete video gemaakt!

Door Videonieuwsbericht

Datum en tijd selecteren

din, 9 apr. 2024 10:00 - 17:00 CEST

Locatie

Videonieuwsbericht

Naarderweg 16 1217GL Hilversum Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Over dit evenement

Introductie

We beginnen de training met een korte inleiding. Hoe maak je zelf je eigen reportages en vlogs? Steeds meer organisaties ontdekken de mogelijkheden om met video snel en effectief een verhaal te vertellen.

Daarbij is het kunnen filmen met de smartphone een onmisbare vaardigheid. Zo kan je zelf nieuwsberichten en reportages publiceren op sociale media en nieuwsredacties voorzien van jouw beelden.

Begin met een helder doel voor ogen en ontwikkel een strategie.

1. Wat wil je vertellen en met welke insteek?

2. Wie is je doelgroep en hoe bereik je die?

3. Hoe haal je het verhaal op uit jouw organisatie?

Leer filmen met de smartphone

In de training leer je alle techniek die nodig is om professioneel video opnamen te maken. De training is praktisch met veel oefeningen. Aan het einde van de dag heb je al een eerste complete video gemaakt.

In de training komen de volgende onderdelen aan bod:

1. Beeldcompositie - hoe maak je goede shots?

2. Shoot-to-edit - welke beelden heb je nodig?

3. Techniek - hoe gebruik je de film app?

4. Interviews - hoe krijg je de juiste quote?

5. Accessoires - wat zijn handige hulpmiddelen?

6. Productie - hoe maak je een effectieve briefing?

Trainers uit de praktijk

Rick Hunink is directeur-eigenaar van Videonieuwsbericht. Na zijn studie journalistiek heeft hij reportages en televisieprogramma’s gemaakt voor verschillende NGO’s en is daarna gaan werken als zelfstandig regisseur en cameraman. Ook is hij gastdocent online video op verschillende hogescholen en spreekt op (inter)nationale congressen over videojournalistiek met een sterke focus op het filmen met de smartphone.

Klaas-Aart Kok is videoredacteur, verslaggever en trainer bij Videonieuwsbericht. Al tijdens zijn studie journalistiek werkte hij voor lokale en regionale zenders. Vanaf 2009 is hij actief als camera journalist (camjo). De overstap naar vloggen met een smartphone volgde in 2016 tijdens zijn werk voor Autovisie. Momenteel zet hij zijn brede ervaring in om organisaties te adviseren, trainen en begeleiden bij het vloggen.

Aanmelden?

Kosten voor de eendaagse training in Hilversum zijn tijdelijk gratis voor relaties van Videonieuwsbericht. Wij zorgen voor de lunch en het lesmateriaal. We sluiten deze dag af met een borrel.

Voor het leren filmen, maakt iedere deelnemer gebruik van zijn of haar eigen smartphone.

De training gaat door als er 4 deelnemers zijn, het maximaal aantal deelnemers is 10.

Meer informatie? Bel: 035 69 89 538.

Georganiseerd door

In opdracht produceren wij nieuwsberichten op video. Dit doen wij voor organisaties die zelf hun nieuws willen maken en verspreiden. Wij staan voor een snel en creatief productie proces, vanaf het eerste script tot en met de definitieve montage. Als het moet kan een nieuwsbericht nog dezelfde dag online staan.

Naast de productie zorgen wij, via ons eigen online platform, voor een snelle distributie. Wij leveren beeldmateriaal ‘non branded’ aan, zodat redacties eenvoudig zelf een eigen item kunnen maken. Ook maken wij doelgroepgerichte montages, voor sociale media als YouTube, Instagram, Facebook en Twitter. Maar onze dienstverlening gaat verder.

Wij trainen en faciliteren bedrijven bij het vinden en registreren van nieuws binnen en buiten de organisatie. Daarvoor hebben wij een speciale mobiele video app ontwikkeld. Daarmee kunnen medewerkers en vertegenwoordigers zelf met een smartphone beeldmateriaal maken en dit, vanaf elke plek in de wereld, beschikbaar stellen voor bewerking en/of publicatie door Videonieuwsbericht.

We verzorgen ook webcasts, livestreams, podcast, animaties en explainers. En we maken video's toegankelijk (WCAG) voor mensen met een audiovisuele beperking.

Gratis