Tweede Tafel voor Aquathermie Noord-Holland

Venster Acties

Tweede Tafel voor Aquathermie Noord-Holland

Tweede Tafel voor Aquathermie Noord-Holland

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Waternet 7 Korte Ouderkerkerdijk 1096 AC Amsterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Afbeelding van Tweede Tafel voor Aquathermie Noord-Holland

Tweede Tafel voor Aquathermie Noord-Holland

Wanneer: donderdag 13 oktober van 10:00 tot 12:30 | Lunch: 12:30 - 13:30

Locatie: Hoofdkantoor Waternet, Korte Ouderkerkerdijk 7, Amsterdam

Doelgroep: professionals (gemeenteambtenaren, projectontwikkelaars, energiecoöperaties, woningcorporaties) die zoeken naar de mogelijkheden die aquathermie kan bieden in hun gemeente of daar al mee bezig zijn.

Wil je ook met warmte uit water - oftewel Aquathermie - aan de slag? Zie je mogelijkheden en weet je niet waar te beginnen? Of wil je überhaupt meer te weten komen over aquathermie en de potentie van deze bron? Tijdens de tweede Tafel voor Aquathermie gaan we hierover in gesprek, delen we praktijkvoorbeelden en helpen we je samen met de waterschappen uit de provincie verder op weg.

In april van dit jaar zijn we gestart met een eerste ‘Tafel voor Aquathermie Noord-Holland’. In de eerste sessie gaven we een introductie van het onderwerp aquathermie, lieten we zien hoe je de potentie van aquathermie op waarde kunt schatten en gaf Gemeente Gooise Meren een inkijkje hoe zij aquathermie toepassen. Aan het eind van de sessie hebben we met elkaar de belemmeringen en kansen in kaart gebracht die nu worden ervaren binnen de provincie Noord-Holland.

In deze tweede thematafel gaan we naar aanleiding van jullie wensen samen kansen identificeren met de ‘Aquathermie viewer’ (neem dus je laptop mee!). Vervolgens presenteren we de routekaart ‘Van kans naar aanpak’ en gaan we met Vera van Vuuren in op de casus van de Koog in Uitgeest, waarin het proces van kans naar aanpak al doorlopen is.

VOOR WIE?

De tafel is primair bedoeld voor professionals (gemeenteambtenaren, projectontwikkelaars, energiecoöperaties, woningcorporaties) die zoeken naar de mogelijkheden die aquathermie kan bieden in hun gemeente of daar al mee bezig zijn.

We beginnen niet helemaal op nul. Het initiatief voor deze tafel is ontstaan in het kader van de RES Noord-Holland Zuid. Ruim een jaar geleden zijn er al een aantal bijeenkomsten over dit thema geweest. De uitkomsten zijn te vinden via deze link. De opname van de eerste ‘Tafel voor Aquathermie Noord-Holland’ is hier terug te kijken.

Ken je collega's voor wie deze sessie (ook) interessant is? Stuur deze uitnodiging gerust door.

Graag zien we je dan.

Gratis