Uitnodiging 'Ondernemen is topsport - Scoren door coaching'

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Hitachi Capital Mobility Stadion

41 Boumaboulevard

9723 ZS Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

We hebben een mooi programma voor je samengesteld waarin je de lessen vanuit de topsport en ondernemen uit de eerste hand kunt vernemen van onder andere Tim Coronel, Alex van Ginneken, Danny Buijs, Egon Diekstra, Bo Anema, Carl Blijd en Arjan Taaij (ovb). De bijeenkomst wordt geleid door Cunera van Selm van RTV Noord.

‘Think BIG, start small, scale fast’, dat is de rode draad in het leven van online ondernemer Alex van Ginneken uit Groningen. Al in zijn jeugd kwam hij erachter dat hij een enorme drang heeft om nieuwe dingen te leren. Door zijn nieuwsgierigheid heeft hij veel mooie dingen gezien en belangrijke lessen geleerd. Dat heeft hem gevormd tot een rasondernemer met veel passies en nog veel meer enthousiasme. In 2006 verkocht hij zijn eerste ICT-bedrijf en in de jaren daarna bouwde hij als actieve partner mee aan verschillende bedrijven. Ook heeft hij de stap gezet naar online business coaching.

Danny Buijs is bij FC Groningen de jongste trainer in de eredivisie. Als voetballer speelde hij al bij FC Groningen en nu is hij trainer bij dezelfde club. Samen met de ervaren assistent Hennie Spijkerman vormt hij een duo. In ‘in gesprek met’ vertelt Buijs openhartig over zijn ambities, zijn dromen, omgaan met druk en het vak van coaching.

Cunera van Selm is journalist, presentator en programmamaker bij RTV Noord. In het verleden was ze bovendien presentator bij Studio Sport. Naast haar werk bij RTV Noord is Cunera ook dagvoorzitter en interviewer. Cunera leidt ons 15 november op vakkundige wijze door het programma en gaat als interviewer ‘in gesprek met’ Danny Buijs en Alex van Ginneken.


Beak-out sessies met:

Tim Coronel
Autocoureur Tim Coronel is de tweelingbroer van Tom Coronel en bekend van de tourwagenracerij en zijn deelname aan diverse Dakar Rally’s. De liefde voor de autosport is met de paplepel ingegoten bij Tim. Hij begon zijn racecarrière met het behalen van de GTI-Cup in 1994. Naast zijn succesvolle carrière als autocoureur is Tim regelmatig op tv te zien. Samen met zijn broer presenteert hij het programma AutoXperience. Samen runnen ze een aantal kartbanen in Nederland onder de naam Coronel Kartracing. In 2008 hebben ze een eigen raceteam gestart met als doel het opleiden van jong talent. Tim weet als geen ander de vergelijking te trekken tussen de (auto)topsport en het bedrijfsleven. Door zijn eigen raceteam en kartbanen heeft Tim veel ervaring als ondernemer. Hij weet dat zowel in de racerij als in het bedrijfsleven de nodige porties avontuur, ambitie, doorzettingsvermogen en lef nodig zijn om iets te bereiken.


Carl Blijd
Carl Blijd is (sport)psychiater en directeur behandelzaken bij INTER-PSY. Zowel topsporters als ondernemers staan regelmatig onder enorme druk. De belangen om te presteren zijn groot. Wat doet dit met je als sporter / ondernemer en als mens? Hoe kun je blijven presteren onder druk en welke rol kan een coach hierin spelen? Zelf beoefent Carl al meer dan 30 jaar de Chinese gevechtskunst Kung Fu / Wushu en heeft hij wereldwijd opgetreden met het Bao Trieu demoteam van zijn broer Earl Blijd. Bovendien is hij betrokken bij de mentale begeleiding van de spelersgroep van FC Groningen en andere topsporters.


Arjan Taaij (ovb)
Volleybalcoach Arjan Taaij maakte in het seizoen 2015/2016 zijn droom waar door met Abiant Lycurgus voor het eerst in de historie landskampioen te worden. De volgende uitdaging is succesvol zijn in de Champions League. Arjan deelt met ons de weg naar het kampioenschap, het belang van coaching en teamwork en welke overeenkomsten er zijn met het leiden van een bedrijf. De vraag: ‘Hoe creëer je een topteam?’ staat centraal in zijn verhaal.


Egon Diekstra en Bo Anema
Wat in 2000 voor Egon Diekstra begon als een jongensdroom is uitgegroeid tot een onderneming met 1500 werknemers. Dat ondernemen op niveau topsport is, weet Egon Diekstra als geen ander. Hij traint en sport veel en dat geeft hem de energie om zijn werk te doen. Ook voor Bo Anema speelt fit en gezond zijn een belangrijke rol in het ondernemen. Met haar bedrijf Vitamine Bo timmert ze aan de weg. Egon en Bo hebben meerdere dingen gemeen: door de markt net een klein stapje voor te zijn, creëren zij hun eigen kansen en maakten hier een succesvolle onderneming van. Ook geloven ze allebei in de kracht van coaching en leren van andere ondernemers.

Datum en tijd

Locatie

Hitachi Capital Mobility Stadion

41 Boumaboulevard

9723 ZS Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen