Webinar: Buurkracht: buren als krachtige partner voor gemeenten

Venster Acties

Ticketverkoop eindigt binnenkort

Webinar: Buurkracht: buren als krachtige partner voor gemeenten

Webinar: Buurkracht: buren als krachtige partner voor gemeenten

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Online

Over dit evenement

Afbeelding van Webinar: Buurkracht: buren als krachtige partner voor gemeenten

Webinar: Buurkracht: buren als krachtige partner voor gemeenten

Wanneer: donderdag 6 oktober van 12:00 tot 13:00

Doelgroep: beleidsmakers en projectleiders warmtetransitie

Buurkracht organiseert samen met het Servicepunt Duurzame Energie op 6 oktober een (lunch)webinar over de kracht van – ook kwetsbare - buren.

In dit webinar vertelt Buurkracht over haar aanpak, die uitgaat van de kracht van buren. Actieve wijkbewoners die – begeleid door Buurkracht – de rest van de wijk ‘aan’ zetten. De buurtbegeleiders van Buurkracht hebben op deze manier al meer dan 600 buurten ‘aan’ gezet. Een aanpak die niet alleen werkt in wijken met een ‘volle accu’. Maar ook in wijken met – financieel – kwetsbare bewoners.

In de aanpak van Buurkracht wordt gestart met een participatiescan, waarin gekeken wordt naar de sociale structuren in de wijk en de aanwezige “Sterke schouders”. Met de verzamelde gegevens uit eerdere projecten, heeft Buurkracht een datamodel ontwikkeld. Hiermee kunnen voorspellingen gedaan worden over de mate waarin bewoners bereid zijn om als vrijwilliger aan de slag te gaan in hun buurt (voor dit model zijn 15.000 deelnemers aan Buurkracht op meer dan 400 variabelen geanalyseerd). Met deze vrijwilligers smeedt Buurkracht een sterk buurtteam dat ook de rest van de buurt weet te activeren.

Buurkracht vertelt in dit webinar over haar aanpak, het “Sterke Schouder model” en de ervaringen met het inzetten ervan.

VOOR WIE?

Deze sessie is bedoeld voor beleidsmakers en projectleiders warmtetransitie.

KUN JE NIET BIJ DE SESSIE AANWEZIG ZIJN? 

We zullen de sessie opnemen. Binnen een week kun je de opname en de presentatie(s) terugvinden op onze themapagina Energiearmoede. Hier bekijk je ook de vorige webinars over dit thema.

Ken je collega's voor wie deze sessie (ook) interessant is? Stuur deze uitnodiging gerust door.

Graag zien we je dan.

Ticketverkoop eindigt binnenkort